Fra stærk solo mor i Reykjavik til selvstændig powerwoman i Nordhavn

Af Susanne

Drømmen om et nyt liv med nye muligheder førte i 2017 Karen Halldórsdóttir fra hendes fødeø Island til København. Med sig havde hun sine to små piger og en enorm passion for yoga, og det var ikke alene startskuddet til en hverdag i et helt nyt land, men også til Dóttir Hot Yoga – Karens eget hot yoga studie, der i dag har en afdeling både i Sydhavnen og i Nordhavn. 

Karen har boet hele sit liv i Island, hvor hun voksede op med sin mor, far og søster. Men for 5 år siden valgte hun at flytte til København – eller nærmere betegnet Sydhavnen.  ”Jeg ønskede at starte et nyt liv for mig og mine døtre. Jeg var lige kommet ud af et dårligt forhold og følte, at det var tid til at finde mine egne ben og min vej i verden – og så kastede jeg mig ganske enkelt ud i det! Og jeg havde læst, at Danmark er et af de bedste lande at have børn i, så derfor blev det altså her,” fortæller Karen. 

Som hun sidder der og ser tænksomt ud ad vinduet – over på hendes døtres skole omgivet af vand – ser hun både stærk og eftertænksom ud. En ikke særlig høj kvinde, med en udstråling og en på en gang enorm imødekommenhed og særlig sårbarhed, der gør, at man straks lytter til hvad hun siger. For der er tanker bag hver en sætning og en mening med alt hvad hun gør. Og selv om hun egentlig slet ikke synes det er tid at fortælle hendes historie, så har hun alligevel indvilget i det. Ikke mindst for at give hendes egen store passion for yoga – og i særdeleshed hot yoga – videre til andre. I håb om at det kan hjælpe dem på samme måde som hende. 

Yoga som ”safe space”

Selv husker Karen tydeligt sin første oplevelse med yoga: 

”Da jeg havde været til min første yoga time tændte det et eller andet i mig. Jeg følte med det samme, at det var lige det jeg havde søgt efter og følte mig hjemme. Så det blev mit ”safe space”, og lige siden dengang har jeg altid haft et særligt nært forhold til denne form for holistisk træning.” 

Hun startede derefter med at praktisere meditation og kundalini yoga (definition), som havde en enorm effekt – blandt andet på den angst der havde fulgt hende gennem en del år.

Selv forklarer hun det således: ”Hele mit liv har jeg altid følt, at jeg skulle arbejde ekstra hårdt for at føle mig fortjent til noget. Og så har livet selvfølgelig ”svaret igen” ved at give mig ekstra udfordringer som for eksempel dårlige forhold og særlige omstændigheder i mit liv. Jeg har altid været vant til at skulle knokle for at opnå det jeg ville, men til sidst gik det faktisk op for mig, at jeg prøvede at fixe mig selv og det jeg kæmpede med, netop ved at være hård ved mig selv.”

Gennem yogaen lærte Karen imidlertid endelig at elske sig selv. Det gav hende følelsen af værdighed tilbage og hjalp hende til ikke at være så hård ved sig selv. ”Det jeg elsker allermest ved yoga er, at den forbindelse jeg opnår med
mig selv. Den har jeg manglet i mange år. Og så har det lært mig, at sårbarhed ikke er en svaghed.” 

Et sted for ligesindede

Og det er netop den følelse Karen gerne vil give videre til de mange kunder, der dagligt lægger vejen forbi for at svede under varmelamperne i et af hendes to studios. ”Jeg ønskede at skabe et sted, hvor folk følte at de hørte til og kunne mødes med ligesindede. Det skulle være et fællesskab af mennesker der var nysgerrige og åbne over for at lære sig selv bedre at kende. For det er min erfaring, at mennesker der tør omfavne deres sårbare øjeblikke for at blive stærkere,” forklarer Karen. Hun fortæller videre: 

”Når du træner yoga, er du nærværende på en helt særlig måde. Du er til stede i dig selv og bliver forbundet med dit eget ”jeg”. Grounded. Og når du føler dig grounded bliver du også bedre til at håndtere alle de op- og nedture der er en uundgåelig del af livet. Det gør dig stærkere og giver dig styrke til at klare alt!”

Rollemodel med både business og børn

I dag er det fem år siden Karen åbnede sit første hot yoga studie. Det har været en både hård og spændende rejse i
et fremmed land som alene mor med to små børn. Men hun fortryder ikke et sekund. 

“Begge mine forældre har altid arbejdet hårdt, så det ligger nok i blodet. De lærte mig, at alt er muligt, så selv om det har været hårdt arbejde at balancere både business og børn, så føles det meget naturligt at have dette travle familie/ forretningsliv. Som mor vil jeg jo gerne være en god rollemodel for mine børn, så de kan se at kvinder også kan få opfyldt deres drømme og ambitioner. Og så ønsker jeg jo frem for alt at mine piger skal vokse op og blive selvstændige og uafhængige, at de finder deres styrke og troen på sig selv, så – lige som jeg – kan føre deres drømme ud i virkeligheden,” slutter Karen. 

Dóttir Hot Yoga – velkommen hjem! Dóttir Hot Yoga er et uafhængigt yogastudie med afdelinger i både Sydhavnen og senest også i Nordhavn. Ønsket var at skabe et fællesskab med medfølelse – en familie – og netop derfor faldt navnet på Dóttir, der betyder datter på islandsk. Hos Dóttir Hot Yoga tilbyder Karen og hendes dygtige lærere et stort udvalg af yogaklasser. Lige fra traditionel Hatha og beroligende Yin-sessioner til mere udfordrende Vinyasa. Og det hele foregår i et studie opvarmet til 35 grader, der øger blodgennemstrømningen og smiddiggør både muskler og led og dermed modvirker skader. Teamet bag Dóttir består af erfarne lærere fra hele verden, og derfor foregår undervisningen også på engelsk. 

Du kan tilmelde dig på Dóttir Hot Yoga-app eller på www.dottirhotyoga.com. 

Et  godt tilbud 

Har du endnu ikke prøvet Dóttir Hot Yoga, kan du opleve alt hvad de har at byde på i 21 dage uden binding! Med dette tilbud får du ubegrænset adgang til begge studios, så du kan prøve alle deres hot yoga og pilates hold, prøve de forskellige niveauer og møde alle lærerne og på den måde finde ud af, hvad der passer dig bedst.


DÓTTIR HOT YOGA · NORDHAVN Sassnitzgade 4 · SYDHAVN Teglholmsgade 76 A · Tlf. 52 52 36 87 · ww.dottirhotyoga.com

Related Articles