Er du klar til Julen? Butikkerne er klar

Af Susanne

Peter Koldby skriver…

Et år går hurtigt. Når jeg henter mine kasser med julepynt frem, tænker jeg hver gang: Jeg har jo lige pakket dem væk. Julen kan være magisk og er en tid med masser af traditioner. Julepynten i Nordre Frihavnsgade og juletræet på Trianglen markerer, at nu begynder julen for alvor. Men til den tid har nogle af butikkerne allerede været godt i gang med at sælge deres juleprodukter. Én ting er sikkert: igen i år kan vi på Østerbro prale af at have den højeste salgspris på et juletræ. Det er jo lidt dumt. Men det er jo kun Jul én gang om året. Butikkerne har desværre i år været præget af besværlige adgangsforhold grundet vejarbejde. Østerbro Handelsforening har arbejdet hårdt for, at vejarbejdet skulle være færdigt til december, så julehandlen kunne sikres. Det er lykkedes.
Så kom ud i butikkerne… De har brug for det.


Collage CPH · Ndr. Frihavnsgade
Et andet lokale, som har stået tomt meget længe, er i Nordre Frihavnsgade, hvor den tidligere slagterbutik Spis min Gris lå. Projektet kom aldrig rigtigt i gang for slagterbutikken og derfor har lokalet stået tomt. Men i november åbnede Ann-Sofie en fantastisk lille lækker butik med alle de gode livsstilprodukter vi er storforbrugere af. Dejlige brands og unikke collabs. Ann-Sofie har allerede en butik i Indre By, så tag godt imod butikken.


Aarstiderne · Classensgade
Der har længe floreret rygter om den tidligere bygning i Classensgade hvor Dominos Pizza lå. Bygningen har stået tom siden pizzariet kæmpede med en lemfældig omgang med råvarerne, hygiejnen og personalet. Dominos lukkede og langsomt er bygningen forfaldet, mens graffitikrigerne har kæmpet om pladsen på murværk og glasfacade. Et meget trist syn. Men nu ser der ud til at være gode nyheder. Bygningen er i gang med en renovering og i vinduet fortælles det, at det er vores gode venner fra Aarstiderne som vil åbne et multisted af alle gode ben som Aarstiderne har at stå på. Skal man forstå deres Instagram korrekt, kommer bygningen til at indeholder en blanding af købmand, spisehus og takeaway. Med denne åbning, manifesterer Classensgade sig til at blive en endnu mere interessant sidegade til Østerbrogade, med efterhånden mange fine mindre specialbutikker.


Bahne · Østerbrogade
Familievirksomheden Bahne kommer nu endelig til Østerbro. Det har altid undret mig, at Bahne ikke for lang tid siden har haft en butik på Østerbro. Deres produkter passer perfekt til Østerbro borgere, og det er med stor glæde at vi ser netop Bahne overtage de historiske lokaler hvor Normann Copenhagen tidligere lå.Bahnes nye butik er med til at skabe et attraktivt handelsmiljø på Østerbro. Så velkommen til.


Andre nye butikker
●  SISI CPH · Østerbrogade 64
●  ANKER CHOKOLADE · Østerbrogade 25

Related Articles