Det nye Gourmandiet viderefører arven 

Af Susanne

Årets juleand og hverdagens mest velsmagende leverpostej er sikret, nu da det nye Gourmandiet er åbnet igen i de unikke slagterbutikslokaler på Rosenvængets Alle 7A. Det nye hold bag det legendariske sted fortsætter de gode dyder med kvalitets slagtervarer, delikatesser og med lækker mad til hverdag og til fest. 

Holdet bag det nye Gourmandiet har mange års anciennitet i restaurationsbranchen, så kunderne kan forvente både perfekt afstegning og skønt tilpasset smag.

De nye ejere, Sune, Adam og Andreas, bor alle selv på Østerbro. “Min bror Adam, Andreas og jeg syntes, det var så ærgerligt, at Gourmandiet var lukket. Det besluttede vi at gøre noget ved, og heldigvis synes ejeren af lokalet også, at det var en god idé at fortsætte med delikatesse- og slagterbutik på det herlige sted på Rosenvængets Allé,” siger Sune.

Sune er også medejer af den kendte spanske tapasbar, Tapa del Toro, samt de italienske og spanske delikatessebutikker i Torvehallerne KBH. Han er faglært kok og har 18 års erfaring med gourmetmad. 

Det store velsmag i højsædet

Gourmandiet og de gamle lokaler er noget helt specielt. Det er noget så sjældent som en gammeldags detailbutik, hvor det gode håndværk er i højsædet. Det er her man kan få råd og vejledning til, hvordan en menu sammensættes, bøffen steges, hvordan man laver en sauce, og hvordan man får velsmagen frem i kvalitetsvarerne.

“Både jeg og mine partnere i forretningen har en baggrund i Torvehallerne, så vi er vant til at arbejde med vejledning og de bedste råvarer. Det, vi fokuserer på i første omgang, er det gode frilandskød, den lækre udskæring og den høje kvalitet. Vi kigger hovedsageligt mod danske leverandører og har en naturlig præference for kød fra fritgående og økologiske gårde. Vi er et klimabevidst team og tror på, at det også er der, kunderne er i deres valg af kød til hverdag og til fest. Det gode kød og den særlige kvalitet er noget, som kunderne er vant i Gourmandiet, der for nogle år siden af The Wall Street Journal var fremhævet i en top 5 over de bedste slagterbutikker i verden,” fortæller Sune. 

Tilberedning og hvordan man laver alt fra bunden

Julen står for døren, og Gourmandiet er selvfølgelig helt klar til den store højtid. Det er muligt at få en af de meget eftertragtede franske majsænder, en saftig dansk frilands juleand, årets sprøde flæskesteg, lun leverpostej med syltede delikatesser, dejlige kødfulde slagterfrikadeller til frokostbordet, og hvad der ellers hører julen til. 

Hver dag er som at gå på restaurant

Takeaway, som er i voldsom vækst herhjemme, har Gourmandiet sin helt egen udgave af. I stedet for en trist omgang metervare i plastik kan man i forretningen få takeaway, der er forberedt på samme måde, man vil gøre det i en restaurant. “I dag kan vi for eksempel tilbyde poussiner i kantarelsauce, klar til at varme hjemme i ovnen, men man kan også få mere enkle ting, som lækre pølser og ovnristede kartofler,” siger Sune.

“Ambitionen er at lave den bedst mulige slagterbutik, så Gourmandiet fortsat vil være at tælle blandt de 5 bedste gourmetslagtere i verden. Det, vi især kan, er at hjælpe kunderne med råd og vejledning om tilberedning eller sågar lave maden for dem helt klar. Vores sortiment er dog ikke kun til weekend og fest, det er bestemt også til hverdag” siger Sune. Han understreger, at selv om der er mange luksusvarer i disken, koster varerne ikke mere, end hvad de samme varer ville koste i et supermarked.

På Gourmandiet.dk kan man eksempelvis bestille sin julemad og sikre sig den gode danske landand, nytårsmenu og meget andet på hjemmesiden.  

Hjemmelavede retter
“I det nye Gourmandiet bliver der i øvrigt fokus på hjemmelavede retter, der er lavet fra bunden. Det vil sige, at vi for eksempel sylter rødbeder, som du ville gøre hjemme i dit eget køkken, og når vi siger hjemmelavet remoulade, pickles eller mayonnaise, starter vi med de gode råvarer og arbejder produktet op helt fra bunden. Og det kan smages!” fortæller Sune. Årets hjemmelavede julesovs bliver sikkert også det helt store tilløbsstykke i den nyåbnede slagterbutik – selvfølgelig lavet fra bunden med fløde, fond og rigelige mængder af god rødvin.


Gourmandiet · Rosenvængets Allé 7A ·  Tlf.  39 27 10 00 · www.Gourmandiet.dk

Related Articles