Der er en ny gourmetrestaurant i byen. Don’t walk, RUN!

Af Susanne

Der er et usandsynligt højt niveau på nyåbnede Restaurant Texture. Karim Khouani og kompagnonen Albert Dalum har netop åbnet deres første restaurant sammen i Danmark. Karim har en lang karriere bag sig, hvor han blandt andet har arbejdet på 2- og 3-stjernede Michelin-restauranter i London. Desuden var han den første til at hive en Michelin-stjerne hjem til Malmø, og nu er vi altså nogle heldige kartofler, der kan opleve ham og hans teams vidunderlige mad i Sølvgade, blot et stenkast fra Kartoffelrækkerne på Østerbro. 

Det er ikke for sjov, at restauranten hedder Texture. Navnet gav mening allerede ved aftenens første snack, som bestod af en kulsort vandbakkelse, lavet med aktivt kul, som man bruger til at rense spiritus og kroppen. Den aktive kul skulle i denne sammenhæng være med til at rense munden og gøre den klar til vandbakkelsens flydende midte, der bestod af trøffelmornay. En vidunderlig og rig start! Næste snack var gudesmuk. Otoro (tun), Oscietra gold caviar og grøn tangcreme tittede op af den sprøde krustade. Tunen smeltede nærmest på tungen, og det smagte psykedelisk godt! Et sprødt og saftigt frølår med salvieemulsion satte et smagfuldt og meget fransk punktum på de overlegne snackserveringer. 

Fuldstændig vidunderligt

Nu var det blevet tid til aftenens første ret, som bestod af chawanmushi (japansk æggeret) med kongekrabbe i bunden. Anden servering var så overvældende smuk og så mesterligt udført, at jeg næsten ikke nænnede at sætte tænderne i den. En perfekt gylden æbleskive fyldt med hummer og med Rossini black label caviar og en tuiles, lavet på olie fra hummerskallerne, på toppen. Fuldstændig vidunderligt! 

Man KAN købe sig lykkelig på Texture

De næste to retter kom samtidigt. Det mest vidunderlige briochebrød fik ekstra salvie-infuseret andefedt penslet ud over sig ved bordet, og min medspiser og jeg blev, høje på brioche, enige om at man KAN købe sig lykkelig på Texture. 

Der herskede velsmag af nye dimensioner i min mund

Nu kom en af de bedste retter, jeg har fået i år, ind på bordet. En stor, flot kammusling mæskede sig med sorte trompetsvampe på en bund af sorthvidløgspuré. Rundt om den perlemor-glinsende kammusling blev der hældt den mest guddommelige hasselnøddesauce. Der her-skede velsmag af nye dimensioner i min mund.  Velsmagen forsatte med jomfruhummer serveret med brændte perleløg, kyllingevinaigrette og lavendelsmør. Og nu kom et perfekt stykke pighvar med figenpuré, kålrabiblomst og en figen beurre blanc. Fuldstændig forrygende! 

Det føltes som ren forkælelse

Til dessert fik vi det vildeste stykke chokoladetærte, jeg til dato har smagt! Den intense og aromatiske chokola-desmag fik fortrinligt følgeskab af en pisket, frugtig blåbær-ganache og Rossini Oscietra selection caviar. Der er ingen tvivl om, at man ønsker sine gæster det allerbedste på Texture, og deres petit fours servering var endnu en overdådig herlighed og en overordentlig flot afrunding på en aften, der føltes som ren forkælelse. 

Restaurant Texture har min varmeste anbefaling! 
www.texturerestaurant.com · Sølvgade 86 · København K.  

Related Articles