De perfekte grillede majs

Af Susanne

Majs på grillen er en vaskeægte klassiker til sommer og sol. Men mange er ikke helt klar over, hvordan man egentlig griller majs. Hvis man bare smider de gule kolber på grillen i lidt salt og peber, bliver det en meget tør affære. Det handler om at beholde saftigheden i majskornene, men samtidig få den grillede, røgede smag. Og det er faktisk meget simpelt. Sådan gør du:

INGREDIENSER
● 2 majskolber
● 100 g smør
● 1 spsk. flagesalt


Step 1: Det vigtigste punkt i hele fremgangsmåden er, at du skal bevare de grønne blade på – men du skal fjerne fimrehårene. Så træk forsigtigt bladene tilbage, som hvis du skræller en banan. Fjern fimrehårene.
Step 2: Smør den grundigt med smør. Som i virkeligt grundigt. Jo mere, jo bedre. Det kan godt virke lidt perverst, men lidt håndkraft fungerer bedst.
Step 3: Drys gavmildt med salt og pak så bladene op omkring kolben igen – bladene klistrer fast til kolben og beskytter majsene.
Step 4: Grill på fuld knald, så de grønne blade nærmest bliver forkullede i ca. 15 minutter. Indvendig steger majsene i smør og bliver saftige og møre, mens de får røg og grillsmag fra bladene.
Step 5: Enjoy!

Opskrifter fra mandekogebogen
Jeg hedder Rasmus og er 29 år. Jeg er opskriftsudvikler på Mandekogebogen og redaktør på Connery og M!. Mandekogebogen er ikke ment som store bøffer og slyngelstue. Det er blot ’Mad lavet af mænd, lavet til alle’. Jeg kommer oprindeligt fra det mørke Vestjylland med skumsprøjt og tørfisk og er i dag lokaliseret i Nordjylland. Passionen for madlavning kom for alvor på banen, da jeg sammen med min far sad og så Claus Meyers gamle 00’er madprogrammer, som smittede af på min kærlighed til hjemkundskab i folkeskolen. Familiefar med datter nummer to på vej og glad for at rejse og opleve verden gennem gastronomien med en stor svaghed for det italienske og asiatiske køkken


Se mere på mandekogebogen.dk

Related Articles