Dag H fornyer menuen i moderne bistrostil

Af Susanne

Leder du efter en café og restaurant med lækker mad, god kaffe, fremragende placering og god stemning, så læg vejen forbi Dag H. 

Dag H er et af Østerbros velkendte vartegn. Den ikoniske café og restaurant, der ligger centralt placeret på Dag Hammerskjolds Allé tæt på Østerbrogade ud mod søerne, har siden 2004 fristet københavnerne med deres hyggelige og dejlige stemning. Her er der fokus på lækker mad, vin, god kaffe og venlig service. ”Vi går meget op i at servere mad af høj kvalitet, uden at det hverken er for dyrt eller prætentiøst. Der er plads til alle, som har lyst til at besøge os på vej hjem fra job, til forretningsmøde, til en hurtig kaffe, til kærestemiddag eller til morgenmad,” fortæller restaurantchef Emil Paag.

Menuskifte

Fra midten af oktober sker der ændringer på Dag H. Frokost- og aftenkortet bliver fornyet i morderne bistrostil og henter inspiration fra hele Europa. ”Blandt andet vil vi gerne servere byens bedste muslinger og kommer til at lave en skarp pris på onsdags-muslinger med et godt glas vin til, siger Emil, der tilføjer, at der kommer til at være flere variationer af muslinger. ”Vi har mange stamgæster, der kommer for at få vores klassiske burger, og den bliver på kortet, men vi vil også gerne udfordre lidt mere og kommer til at give en fast rabat, hvis man vælger tre retter. Der skal både være plads til, at man kan tage et uhøjtideligt måltid, og til at man kan blive siddende længere og gøre en aften ud af det.”

Valgfri morgenmadskoncept

Brunchkonceptet er blevet meget populært i København, men Dag H går lidt mod strømmen og har i stedet valgt at have en masse mindre morgenmadstilbud, som man selv kan sammensætte til en brunch. ”Vi kalder det morgenmad og ikke brunch, men det er en sjov størrelse, for vi har egentlig ikke noget imod at kalde det brunch. Hos os er der nemlig frit valg mellem de forskellige retter som for eksempel røget laks, økoskyr, ½ grape, pandekager, spejlæg eller en morgenmadstallerken med brød. Vi har også klassiske franske café morgenmadsretter som Croque Madame, Croque Monsieur og Eggs Benedict, der er lidt større retter,” beretter Emil.

Mange solskinstimer

Med placeringen mellem centrale Østerbro og indre by samt ud til Sortedamssøen, kan man ikke sige andet, end at den ligger fantastisk. Som Emil forklarer, er den store terrasse med plads til 60 gæster måske den terrasse i byen med flest solskinstimer. ”Her skinner solen fra kl. 10.00 om morgen til 22.00 om aftenen i sommerhalvåret! Og jeg må bare sige, at stemningen altid er rigtig god med en masse glade gæster. Det skyldes måske også, at vore tjenere er smilende og venlige,” mener Emil, som blandt andet har en fortid som restaurantchef på Restaurant Charlottenlund Fort.


Dag H. Dag Hammarskjölds Allé 38. 2100 København Ø. 35 27 63 00. www.dagh.dk

Related Articles