Her får du opskriften på dejlig ovnstegt kylling med rosmarin-kartofler fuld af velsmag fra marinade af citronolie, soya sauce med ingefær og yuzu og salte, syltede citroner.
Det skal du bruge (til 4 pers.)
- 4 kyllingelår
- 2 fed hvidløg
- Citronolie (fås hos Oliviers & Co)
- Soya sauce med ingefær & yuzu (fås hos Oliviers & Co)
- 1 stk saltet citron (fås hos Oliviers & Co)
- 600 g små kartofler
- 6 laurbærblade
- Rød kryddersalt (fås hos Oliviers & Co)
- Friskkværnet peber
- 1 kvist rosmarin
Sådan gør du
Læg kyllingelårene i et ovnfast fad, fordel 2 fed hvidløg, pillede og hakkede, dryp med citronolie og 3 spsk yuzu ingefær soya sauce. Dæk fadet med husholdningsfilm og stil det på køl i 30 min.
Forvarm ovnen til 210°C.
Skær en saltet citron i skiver og læg en skive citron på hvert kyllingelår. Vask og tør kartoflerne og læg dem i fadet sammen med laurbærbladene. Skær resten af den saltede citron i små tern og læg i fadet. Smag til med rød kryddersalt. Dryp med citronolie og slut af med friskkværnet peber.
Sæt fadet i ovnen ved 210°C i 20 min. Skru ovnen ned til 180°C, fordel rosmarin over kartoflerne og steg videre i 40 minutter. Dryp med saften fra tid til anden (tilsæt evt. lidt vand).
Server i fadet eller portionsanret på 4 tallerkener, gerne med en frisk salat til.
Bon appétit!
Soya sauce med ingefær & yuzu En raffineret soya sauce løfter dine marinader. Denne umami-bombe giver friske aromatiske noter af ingefær fra Réunion Island og citrusnoter fra japansk yuzu. Fås hos Oliviers & Co.
Find flere lækre opskrifter hos Oliviers & Co · Gl. Kongevej 85 · 1850 Frb. · TorvehallerneKBH www.oliviersogco.dk