Marineret ovnstegt kylling med saltet citron og kartofler

Af Susanne

Her får du opskriften på dejlig ovnstegt kylling med rosmarin-kartofler fuld af velsmag fra marinade af citronolie, soya sauce med ingefær og yuzu og salte, syltede citroner.

Det skal du bruge (til 4 pers.)

  • 4 kyllingelår
  • 2 fed hvidløg
  • Citronolie (fås hos Oliviers & Co)
  • Soya sauce med ingefær & yuzu (fås hos Oliviers & Co)
  • 1 stk saltet citron (fås hos Oliviers & Co)
  • 600 g små kartofler
  • 6 laurbærblade
  • Rød kryddersalt (fås hos Oliviers & Co)
  • Friskkværnet peber
  • 1 kvist rosmarin

Sådan gør du
Læg kyllingelårene i et ovnfast fad, fordel 2 fed hvidløg, pillede og hakkede, dryp med citronolie og 3 spsk yuzu ingefær soya sauce. Dæk fadet med husholdningsfilm og stil det på køl i 30 min.

Forvarm ovnen til 210°C.

Skær en saltet citron i skiver og læg en skive citron på hvert kyllingelår. Vask og tør kartoflerne og læg dem i fadet sammen med laurbærbladene. Skær resten af den saltede citron i små tern og læg i fadet. Smag til med rød kryddersalt. Dryp med citronolie og slut af med friskkværnet peber.

Sæt fadet i ovnen ved 210°C i 20 min. Skru ovnen ned til 180°C, fordel rosmarin over kartoflerne og steg videre i 40 minutter. Dryp med saften fra tid til anden (tilsæt evt. lidt vand).

Server i fadet eller portionsanret på 4 tallerkener, gerne med en frisk salat til.

Bon appétit!

Soya sauce med ingefær & yuzu En raffineret soya sauce løfter dine marinader. Denne umami-bombe giver friske aromatiske noter af ingefær fra Réunion Island og citrusnoter fra japansk yuzu. Fås hos Oliviers & Co.


Find flere lækre opskrifter hos Oliviers & Co · Gl. Kongevej 85 · 1850 Frb. · TorvehallerneKBH www.oliviersogco.dk

Related Articles