Croque Madames Stockholm guide

Af Susanne

Har du besøgt Stockholm for nyligt? Ellers er det bare med at komme afsted! Stockholm er nemlig ikke bare Skandinaviens største by. Den er, efter min mening, også en af verdens absolut smukkeste byer, og den har alt kørende for sig. Læs med og få inspiration til, hvad du skal opleve. 

Jeg har flere venner, der har rejst verden tynd. Men Stockholm, nej, der har de sørme ikke været, og det undrer mig gevaldigt. Hvorfor i alverden er Stockholm så under vurderet? Byen er gudesmuk, og fordi byen strækker sig over 14 øer, så er der utrolig meget vand, og med vand kommer muligheden for at kunne se langt og betragte byen fra de mange broer, byen er bundet sammen af. Stockholm er også utrolig inspirerende, når det kommer til at skabe moderne og lettilgængelige kulturtilbud. 

Det er, som om man har knækket koden i forhold til at møde de besøgende i øjenhøjde. Den svenske krone gør heller ikke ligefrem byen mindre attraktiv. Man føler sig unægtelig lidt mere velhavende i Stockholm end i København, og derfor er Stockholm også en genial gourmetdestination. Det er selvfølgelig ikke alene på grund af den svenske krone, Stockholm har nemlig en imponerende madscene, hvor god service også er en stor del af oplevelsen. 


Bo på det fineste botique-hotel i Stockholms ældste bydel 
Hotel Reisen er et elegant boutique-hotel i Gamla Stan med en smuk udsigt over vandet og Stockholm. Hotellets beliggenhed er både charmerende og central, og så ligger det kun et par bygninger fra Stockholms Slot. Arkitekturen er i det hele taget imponerende i Gamla Stan, hvor de fleste bygninger er helt tilbage fra 1700 og 1800-tallet. Jeg kan varmt anbefale at starte dagen i hotellets fine nordiske spa med et koldt dyp i deres blå pool og en tur i saunaen, inden du går ombord i deres imponerende morgenmadsbuffet, som byder på alt, hvad hjertet begærer. Hotellet er stilfuldt og lækkert indrettet, og serviceniveauet er helt i top. Personalet er enormt søde og imødekommende, og de er i høj grad med til at gøre et ophold på Hotel Reisen til en vidunder lig helhedsoplevelse.

Hvor: Skeppsbron 12 · Stockholm  www.hyatt.com



Nyd en middag på La Tour med Stockholms bedste udsigt
Vi startede vores Stockholmeventyr på Restaurant La Tour med en imponerende udsigt fra 23. etage. Restaurant La Tour er en fine dining restaurant i bedste Michelin stil. Her er fokus på at skabe den bedst tænkelige totaloplevelse lige fra det sekund, man træder ind i den smukke restaurant. Serviceniveauet er helt i top, og det er en fornøjelse at se personalets elegante og velkoordinerede ”dans”, når de serverer maden for gæsterne. Restauranten er renoveret med inspiration fra spauniverset, hvilket lader sig afspejle i de douchede farver, som med det samme får en til at sænke skuldrene og føle sig godt tilpas. La Tour tilbyder en menu, som består af eminente snacks og fire serveringer, hvor man selv har mulighed for at vælge mellem forskellige retter. Virkelig godt tænkt! Alt smagte fuldstændig vidunderligt og var en fryd for øjet. De har også virkelig lækker vin på kortet. Start eventuelt med en drink i deres imponerende bar inden middagen, hvor du kan se solen gå ned over Stockholm. 

Hvor: Rålambvägen 17, Stockholm · www.latourbypontus.com



Fika på Stora
Fika er en svensk tradition, hvor man tager en pause og får sig en bulla og en kop kaffe. Det er muligt at fika over hele byen, men jeg kan varmt anbefale at tage forbi bageriet Stora, som er et af byens bedste. Prøv deres vidunderlige morning bun med kanel og grape eller en pistacie croissant. 

Hvor: Sankt Eriksgatan 88 · Stockholm · www.storabageriet.com/pages/menu-vasastan



Spis en klassisk svensk frokost på Restaurant Tradition 
Nyd en klassisk svensk frokost i hyggelige rammer på Restaurant Tradition i Gamla Stan. Start med en Skagen toast og skål i et glas Skånske bobler til lyden af svenske hits, som bidrager til den hyggelige og uhøjtidelige stemning. Slut af med klassiske köttbullar med kartoffelmos, brun sovs, syltede agurker og tyttebær. 

Hvor: Österlånggatan 1 · Stockholm · www.restaurangtradition.se



Brug eftermiddagen på Moderna Museet
Brug et par timer på et af verdens fedeste museer. Moderna Museet præsenterer moderne og nutidig kunst på en medrivende måde. Man kan også tanke op med lidt godt bagværk og kaffe i en af deres indbydende og hyggelige caféer. Den ene af dem har en fantastisk udsigt til vandet.

Hvor: Slupskjulsvägen 7–9 · Stockholm www.modernamuseet.se


Oplev verdensklasse fotokunst på Fotografiska
Fotografiska er et af verdens førende museer, når det kommer til fotokunst. Her kan man opleve udstillinger med verdens dygtigste nutidige kunstnere og få udvidet sit perspektiv på forskellige temaer og kulturer gennem fotografiets helt særlige evne til at formidle. Udtrykket ”et billede siger mere end tusind ord” er måske lidt gajolæske-tungt, men udtrykkets egentlige betydning er god nok. Vores sanseapparat reagerer nemlig væsentligt anerledes og mere instinktivt på et foto end på en tekst, der formidler et fotos indhold.  

Hvor: Stadsgårdshamnen 22 · Stockholm · www.stockholm.fotografiska.com/en



Forkæl sanserne på Restaurant Persona
Restaurant Persona er et af byens hotteste steder. Louis Cespedes og Jonatan Nyström, der begge tidligere har arbejdet på den 3-stjernede Michelin restaurant Frantzén i Stockholm, åbnede sidste år deres egen restaurant, og det er et absolut must at opleve en aften på Persona. Her får man en helstøbt og levende restaurantoplevelse med masser af overraskelser og betjening i verdensklasse. Hver en detalje er gennemtænkt, og maden er knivskarp. Jeg kan ganske enkelt ikke anbefale det nok. Ud over tre forskellige vinmenuer, så har de også en virkelig anbefalelsesværdig juicemenu.  

Hvor: Torstenssonsgatan 11 ·  Stockholm · www.personasthlm.com

Af Croque Madame_cph · Mit Østerbro
Croque Madame er madanmelder og deler rundhåndet ud af kulinariske oplevelser på Instagram. Følg med på croquemadame_cph

Related Articles