Hos Fischer og Maupa får du italiensk mad når det er bedst

Af Susanne

David Fischer er kendt som Østerbros ukronede pastakonge, men noget tyder på, at han også er ved at tage endnu en kroning hjem for hans vidunderlige romerske pizzaer, som kan nydes på Maupa hver søndag og mandag Hos Fischers.  

Hver søndag og mandag forvandler Østerbros famøse pastarestaurant sig til en romersk pizzarestaurant ved navn Maupa. Her er pizzabundene tynde og sprøde og fyldet er knivskarpt! Vi besøgte restauranten på en af årets sidste sommeraftener, hvor solen gavmildt omfavnede hele Victor Borges Plads. 

Jøsses, en pizzaoplevelse!

Vi delte en pizza quattro formaggi med fire slags ost og en med salsiccia pølse og chili. Og jeg har personligt aldrig smagt bedre. Tilsmagningen sad lige i skabet og mængdeforholdet mellem fyld og bund var så delikat og perfekt, at jeg nær tabte kæben. Temmelig upraktisk i en spisesammenhæng, men jøsses, en pizzaoplevelse! Jeg havde også bestilt en lille salat dertil, og det fungerede aldeles fremragende med et sprødt og frisk element til pizzaerne. Vi nød også et yderst velsmagende glas Chenin Blanc fra Loire. Aftenens søde punktum bestod af en perfekt tiramisu og en frisk og syrligsød kirsebæris med kaffebønner.

Den tunsovs kunne jeg leve af 

Victor Borges Plads er en af byens hyggeligste pladser, og derfor var det intet mindre end vidunderligt at besøge Hos Fischer to gange på én uge. Onsdag, torsdag, fredag og lørdag er det nemlig, som man kender det Hos Fischer. Her kan man nyde en vidunderlig tasting menu, der består af fem antipasti, to slags pasta og tiramisu (selvfølgelig!). Samtlige antipasti blev serveret samtidigt, og det fungerede rigtig godt, så man kunne nyde dem i sit eget tempo og sammensætte dem på kryds og tværs. Alle elementer var veltilsmagte og struttede af friskhed. Jeg var særligt begejstret for deres italienske bøffelmozzarella med en perfekt afstemt pesto, så grøn som en mosbund i skoven, og en brandvarm og hamrende lækker, aubergineret med broccoli, tomat, parmesan, basilikum og mozarella. Milde moses! Jeg har også et særligt svagt punkt for den ærkeitalienske forret vitello tonnado, og David Fischers udgave var helt perfekt. Den tunsovs kunne jeg leve af, og så var det yderst delikat med to friske elemeter dertil i form af aspargesbroccoli med tahin og grillede agurker med spicy tzatziki. Vi fik også serveret lækre lune boller. Mums!

Pastaen Hos Fischer er i en klasse for sig

Pastaen Hos Fischer er i en klasse for sig. David Fischer stod i lære som kok hos Daniel Letz på Le Saint Jacques, og senere har han gjort karriere i Paris og arbejdet på nogle af byens allerbedste restauranter. Han har også arbejdet på La Pergola, som er en 3-stjernet Michelin restaurant i Rom, så dét med at perfektionere er med andre ord en del af Davids DNA som kok, og det lod sig også afspejle i aftenenes to pastaretter. Den første pastaret bestod af frisklavet ravioli med en intens og skarpt smagende gorgonzola serveret med friske, let parfumerede og sødmefulde æblestrimler og bittersøde valnødder på toppen. Det kan umiddelbart lyde såre simpelt, men håndværket og den indgående forståelse for ingrediensernes samspil, både i forhold til smag og teksturerne i munden, er ikke noget man kommer sovende til – og det smagte virkelig skønt! Pasta nummer to bestod af Davids verdensklasse cacio e pepe, og selv om ingredienslisten er kort, så er det sin sag at perfektionere denne vidunderlige og cremede pastaret. Vi rundede aftenen af med deres vidunderlige tiramisu.
Det er i øvrigt ikke kun os på Østerbro, der har glæden af David Fischers håndværk. Han er nemlig også kok for selveste landsholdet. 

Hos Fischer og Maupa har min varmeste anbefaling. 

Af Croque Madame_cph · Mit Østerbro
Croque Madame er madanmelder og deler rundhåndet ud af kulinariske oplevelser på Instagram. Følg med på roquemadame_cph


Victor Borges Plads 12 · www.hosfischer.dk

Related Articles