Levedygtige sofaer

Af Susanne

Sofabrandet Podium i Århusgade 8 skaber sofaer, der holder længere uden at gå på kompromis med æstetikken samtidig med, at priserne er fornuftige.  

Sofaen er hjemmets suveræne samlingspunkt og hjerte. Her kan vi slappe af og hygge sammen. Uanset om man gerne vil læse, se tv, drikke en kop kaffe eller bare ligge og ose, er sofaen et fantastisk sted at leve og udvikle sig i. Det er derfor, det er vigtigt, at man finder den helt rigtige sofa, som både passer til ens behov, og som man kan have i mange år fremover. Det er netop de behov, Podium i Århusgade gerne vil opfylde. De fører en håndfuld flotte designersofaer med en lang levetid, en rimelig pris og som kan matche de forskellige behov, man har i sin tilværelse. 

Podium er grundlagt af fire passionerede og erfarne mennesker inden for møbler og design. De har skabt et dansk nichebrand, som laver danskdesignede sofaer på en anderledes måde end den traditionelle. De er en ordreproducerende virksomhed og har ingen lager, dvs. intet spild og overproduktion af sofaer, fortæller Natascha Bach Egan og Karsten Ellgaard Skov fra Podium i en samtale med Mit Østerbro.  

“Det er uhyre vigtigt for os, at vi skaber sofaer, der kan holde i lang tid. To af os kommer fra auktionsbranchen, hvor vi er vant til at sælge danske designklassikere. Her handler det om at genbruge og give møblerne en lang levetid, fordi de har en kvalitet i sig selv. Den tendens, synes vi, er spændende at arbejde med i forhold til et nyt produkt. De klassiske designsofaer er ikke så komfortable i mange af nutidens hjem, da de er mindre end de sofaer, vi efterspørger i dag, hvor vi rent fysisk er blevet højere. Samtidig er sofaen blevet et hovedmøbel i folks hjem. Man bruger den på en anden måde. Sofaen er dybere, man sidder, ligger og spiser i den osv. Derfor har vi i Podium forsøgt at komme med vores bud på, hvordan en moderne og langtidsholdbar sofa kan være,” siger Karsten.  

Praktisk og bæredygtigt

Den lange levetid og den fleksible brug af sofaen er en af årsagerne til, at alle Podiums sofaer har aftageligt betræk, som kan tåle at blive renset. Det er samtidig enormt praktisk, hvis man ønsker at skifte farven på sin sofa. Betrækket er enten af uld eller genbrugsmateriale. Sofaen er bygget op i forskellige udgaver af kvalitetsskum, der kan holde i lang tid. Siddekomfort er en subjektiv følelse, og det er derfor, Podium har forskellige udgaver af skum i deres sofaer. 

Podium har tre modulsofaer, som man kan bygge større eller mindre efter behov. Det gør, at den kan følge én gennem livet og tilpasses det aktuelle behov. 

“Det kan være, at man køber sofaen og siden får børn og dermed behov for mere plads, eller man stiller den ind på børneværelset og gør den mindre i den anledning. Det er meget fleksibelt og med til at forlænge sofaens levetid,” påpeger Natascha og tilføjer: “Det er også derfor, at vi har valgt navnet Podium. Det er en forhøjning, en platform til at optræde på eller en slags scene for livet, fordi vi ser, at sofaen er det sted, hvor man bruger meget tid i hjemmet. Blandt andet er den store familieflydersofa blevet meget populær i Danmark,” siger hun. 

Tydelig omkring pris

“Vi har forsøgt at være meget tydelige omkring, hvad en sofa koster at producere. Her vil vi gerne beskrive, hvilken andel af sofaprisen, der går til materiale, forarbejdning, fragt m.v. og samtidig være tydelige om, hvad vores fortjeneste på sofaen er. Det gør det meget gennemskueligt, hvad køberen får for pengene. Vores avance ligger noget lavere end mange andres; til gengæld kan vi ikke give de store rabatter, for dem har vi givet til at starte med. Så kan man se, at man hos os får lidt mere sofa for pengene. Afhængig af størrelsen koster vores sofaer typisk 15.000-20.000 kr. og så opefter, hvis man skal have en stor sofa. Det er sofaer, der i samme kvalitet ville koste meget mere hos andre,” fastslår Karsten. 

Det er også derfor, man kun kan købe Podiums sofaer i showroomet i Århusgade 8 eller i Podiums webshop. De bruger ikke andre forhandlere, der er med til at hive priserne op, fortæller Natascha.

”Vi har et lille showroom i Århusgade, hvor man kan komme hen, hvis man vil mærke siddekomforten og stofkvaliteterne. Her er der som minimum åbent to dage om ugen eller efter aftale. Her kan man også få noget god rådgivning omkring de ønsker og behov, man har, og få en snak om den gode sofa.”  

Udstilling med kunstnere i showroom   

Århusgade er kendt som en gade med en masse forskellige aktiviteter og er en af Østerbros absolut mest spændende områder. Det ønsker Podium også at bidrage til, og derfor vil de gerne afholde forskellige udstillinger med kunstnere i deres showroom. De forventer at gennemføre deres første udstilling sidst i efteråret med en dansk kunstner, som sætter sine værker sammen med Podiums designersofaer. 

Se mere om Podiums koncept på www.podiumcph.dk eller følg dem på Instagram podiumcph

Dansk design

Alle Podiums sofaer er tegnet af danske designere. Den ene sofamodel, LV1, er tegnet af Lise Vester, og er en sofa, der ikke er modulopbygget, men som har et fladt træstel. “Lise Vester er en ung fremadstormende designer, der vandt Bo Bedres designpris for nogle år siden, så vi er bare glade for, at hun gerne ville tegne en sofa til os. Ligesom vi er glade for, at Rune Krøjgård og 365 Nord designer sofaer for os,” siger Natascha.  

Som en af de få designvirksomheder, der sælger kvalitetssofaer, har Podium en fast og gennemsigtig prispolitik. I Danmark er det ofte sådan, at mange gerne vil have noget rabat, når de køber en vare. Derfor kan listeprisen ofte være urealistisk høj. Så kan man nogle gange om året købe med rabat, hvor man kan stille sig tvivlende overfor, om den pris, man giver med rabat, er den rigtige pris. 


Podium · Århusgade 8 · Tlf. 93 90 07 88 · www.podiumcph.dk

Related Articles