Velkommen hjem til Nordhavn!

Af Susanne

Når man i dag går rundt i de snævre gader og stræder i Århusgade-kvarteret, er det svært at forstå, at kvarteret indtil for seks år siden lå bag et stålhegn, fordi det meste af området havde status som frihavn.

Frem til 2014 havde københavnerne ikke adgang til nogle af de mest attraktive arealer i deres egen by. Arealerne lå bag hegn og lås, fordi de var toldfrit område, hvor varer fra nær og fjern blev opbevaret, inden de skulle fragtes ind i landet eller videre ud i den store verden. I dag er det ikke bare de nye beboere og medarbejdere, der har glæde af det nye kvarter – det er alle københavnere, som nu har fået de attraktive kajkanter som en ny destination i deres by. Og mængden af mennesker på en solskinsdag taler sit tydelige sprog; københavnerne har virkelig taget den nye, bæredygtige havnebydel til sig. Særligt den sydvendte Sandkaj i Århusgadekvarteret med trædæk ned til vandet, badezone og flyende aktivitetshus er blevet en populær destination.

Meget at byde på
Århusgadekvarteret – kvarteret tættest på ’det gamle’ Østerbro – fik sine første nye beboere i 2015. Bykvarteret udvikles stadig med boliger, arbejdspladser, flere havnepromenader og hyggelige byrum. I dag bor der godt 2.500 mennesker i Århusgadekvarteret og på Sundmolen. I kraft af en særlig strategi for detailhandlen er en del restauranter, caféer, special-butikker og supermarkeder samt ikke mindst er Danmarks nok mest bæredygtige og luksuriøse biograf, Big Bio Nordhavn åbnet i Århusgade og stræderne. Husk at bruge faciliteterne! De lokale butikker, fritidsmulig-heder, caféer og restauranter. De findes jo kun i kvarteret, hvis der er kunder til dem. Og så er det bæredygtigt i sig selv at handle lokalt.

Metro binder byen sammen
Den 28. marts åbnede metroen til Nordhavn. Nu er der bæredygtig, offentlig transport til bydelens to stationer, Nordhavn og Orientkaj på få minutter fra København City – eller fra Østerport og Trianglen på Østerbro. I tilgift til metroen, er gang- og cykeltunnelen mellem Nordhavn metrostation og Århusgade på Østerbro-siden åbnet og skaber derved langt større sammenhæng mellem bro- og havnekvarteret.

Gå en tur i Indre Nordhavn
Det er det offentligt ejede udviklingsselskab By & Havn, der står bag udviklingen i Nordhavn. Som en del af sin kommunikation om området, har selskabet udviklet oplevelsesguiden Ta’ på tur i Århusgadekvarteret og Indre Nordhavn. Med byguiden i hånden kan du finde områdets attraktioner og læse mere om temaerne bag byudviklingen; om statistik om kvarteret samt om en række af Århusgadekvarterets største attraktioner. 

Hvis du gerne vil have tilsendt et eller flere eksemplarer af kortet, så gå ind på By & Havns hjemmeside og bestil det – ganske gratis. Det sker på siden byoghavn.dk/bestil-gaaturskort

Related Articles