I PALÆO på Trianglen 3 bliver der serveret sunde wraps, salater og burgere. Alt er glutenfrit, laktosefrit og uden tilsat stivelse, eller raffineret sukker. For nyligt har de også lanceret en farvestrålende og lækker morgenmads menu, så om du har brug for dit sunde fix morgen, middag, eller aften, går du ikke forgæves i PALÆO.
PALÆO åbnede første gang dørene tilbage i 2012 i Torvehallerne med en mission om at gøre det sunde tilvalg nemmere for den Københavnske befolkning. Ikke overraskende bygger konceptet på stenalderkonceptet Paleo, der fravælger de hurtige og simple kulhydrater og derimod fokuserer på middagsmenuen hos vores forfædre; masser af grøntsager, nødder, æg og kød. Menuen er varieret, og der er noget for en hver smag, uanset om du foretrækker kød, vegetarisk, eller sågar veganske retter. Du kan eksempelvis dykke ned i deres wraps af økologiske æg og grøntsager, frisklavede salater, eller en PALÆO burger.
Et liv i balance
Selvom PALÆO konceptet bygger på sundhed, så mener holdet bag ikke nødvendigvis, at man skal leve 100% efter de palæolitiske retningslinjer. ”Vi er top motiverede for altid at kunne tilbyde en gluten- og laktosefri menu til vores gæster. Men vi er ikke hellige og erkender, at det moderne menneske selvfølgelig også skal kunne nyde en øl eller et stykke chokolade,” siger direktør Peter Emil Nielsen.
Mens PALÆO teamet er fortalere for at give kroppen den næring den er tiltænkt, så mener de samtidig, at det er en balancegang, fortæller Peter Emil Nielsen: ”Vores mad er sammensat, så den giver kroppen de bedste forudsætninger for at opretholde et højt og stabilt energi niveau. Men i bund og grund, så tror vi på et liv i balance, og det er op til den individuelle at vurdere.”
Baristakaffe og morgenmad
Mange forbinder nok PALÆO med sund mad og juice til frokost, eller aftensmåltidet. I PALÆO har de dog en klar ambition om også at udvide kendskabet til deres morgen-menu, der serveres i en bowle og kan fås som enten acai, kokos eller den farverige dragefrugt. Og ingen morgenmad uden en god kop kaffe, understreger Peter Emil Nielsen: ”Vi gør meget for at uddanne vores personale til at kunne give vores gæster en god oplevelse. Blandt andet afholder vi kontinuerlige baristakurser, der giver vores ansatte de rette værktøjer til at tilbyde en kaffe af højeste kvalitet”.