10 tips til flyrejser med børn

Af Susanne

Flyrejser med børn kan være en stressende oplevelse, specielt hvis du ikke har prøvet det før. Men der er heldigvis hjælp at hente.

1 TJEK FLYSELSKABER
Når du skal ud at flyve og har små børn med, er der flere ting, du skal overveje, inden du vælger det flyselskab, du vil flyve med. Hvis du flyver med en baby eller et lille barn, der kan sidde på skødet under flyveturen, vil mange flyselskaber ikke tage betaling for barnet. Hvis du skal på en længere flyrejse, skal du dog overveje, om du vil sidde med barnet på skødet hele vejen. Nogle gange kan en ekstra billet være godt givet ud. Derudover er der forskel fra selskab til selskab på, om du skal betale ekstra for at indtjekke bilsæde eller klapvogn. Der kan være penge at spare. Undersøg desuden, om du udover håndbagage må medbringe en pusletaske. Det er trods alt nemmere at kunne medbringe begge dele frem for at mase det hele sammen i én taske.

2 BOOKING AF BILLETTER TIL DIN REJSE MED BØRN
Det er godt givet ud at betale for selv at vælge, hvilket sæde du køber billet til. Det er ikke særlig sjovt at sidde på et midtersæde med et lille barn, så selvom det tit koster ekstra, hvis du vil have en specifik plads, vil du blive glad for det, når du først sidder i flyet. En vinduesplads er altid at foretrække, da barnet så kan underholdes ved at kigge ud af vinduet. Sørg så vidt muligt for at flyve direkte. Det kan i forvejen være træls at skulle skifte fly undervejs, og det er ikke sjovere med små børn. Husk at indtænke dit barns dagsrytme, når du køber billetten. Et træt og surt barn er ikke sjovt at flyve med.


3 HAV EN PLAN NÅR DU SKAL REJSE MED BØRN
Lav en plan for, hvordan du bedst kommer ind og ud af flyet. En del flyselskaber lader voksne med små børn boarde først. Hvis du flyver med en anden voksen, kan det være en fordel, hvis den ene af jer hurtigt kommer om bord, finder jeres pladser, pakker tasker væk og så videre. I mellemtiden kan barnet og den anden voksen blive i boardingområdet og lege med den lille og boarde som en af de sidste. På den måde mindsker du tiden, barnet skal sidde i flyet. På samme måde er det smart med en plan for, hvordan du bedst kommer af flyet igen. Der er tit kaos, når flyet lander, fordi alle vil ud samtidig. Hvis muligt, så bliv på jeres pladser og fortsæt med at lege med barnet, til flyet er halvtomt. Så er det nemmere og mindre kaotisk at komme ud med den lille.

4 MEDBRING EN TOM INDKØBSTASKE
Det lyder måske som et fjollet råd, men hæng lige på. Ved sikkerheds-kontrollen skal du ofte have flere ting ud af din håndbagage; elektronik, sko, bælter, jakker osv. skal op på båndet. Der er ofte mange mennesker og dårlig plads til at pakke det hele ordentligt ned samtidig med, at du skal holde øje med et barn. Du kan med fordel smide det hele i den medbragte indkøbstaske, forlade området og finde et roligt sted. Her kan taskerne genpakkes i ro og mag, uden at en masse mennesker maser på for at komme til.


5 VENTETIDEN I LUFTHAVNEN
Som oftest kommer man i god tid til fly, og det kan være kedeligt for børn – og voksne – at vente i en lufthavn. Du kan med fordel medbringe en lufthavnsskattejagt. Lav et ark med billeder af de mange ting, man kan se i en lufthavn og hjælp dit barn med at finde det hele. En skattejagt får tiden til at gå, og så kan I også tale om alle de ting, I ser undervejs.

6 AKTIVITETER OMBORD PÅ FLYET
En flyrejse bliver hurtig kedelig for et lille barn, og det er derfor godt at have underholdning med. Pak en ‘legepakke’ i din håndbagage, så du har noget, du nemt kan hive frem. Det kan være små spil, LEGO-samlesæt, farveblyanter og papir og klæbende figurer til vinduet. Indholdet afhænger af barnets alder.

7 SNACKS OG DRIKKEVARER
Mad og drikke kan være dyrt ombord på et fly, hvis det ikke er inkluderet i billetten. Derudover er det slet ikke sikkert, at der er noget, dit barn kan lide. Sørg for at pakke rigeligt af snacks og drikkevarer til dit barn, så den lille sult ikke udvikler sig til dårligt humør. Undgå eventuelt snacks med meget sukker, hvis dit barn bliver påvirket af det. Der er ikke meget plads, hvor et hyperaktivt barn kan løbe rundt.

8 LILLE RYGSÆK TIL BARNET
Hvis dit barn er gammelt nok til selv at have en rygsæk med, er det et must. En lille rygsæk, som barnet selv har pakket og har ansvaret for, giver dem en fornemmelse af at være som de voksne. Her kan de have bamsen, yndlingslegetøjet og andet, som de anser for uundværligt på ferien.

9 VÅDSERVIETTER MED PÅ DIN REJSE MED BØRN
Man ved aldrig, hvornår man kan få brug forvåd servietter, og det er så surt ikke at have dem med. Alle børn fedter, og i et fly er det nemmere lige at tørre af med en vådserviet end at hale barnet med ud på et lille flytoilet. Vådservietter er altså essentielle på enhver rejse med børn.

10 Elektronik
Det er altid rart at have en backup-plan, når man skal rejse med børn. Sørg for på forhånd at have downloadet nogle tegnefilm eller spil til din telefon eller tablet, så du kan sætte noget underholdning på, hvis barnet mister tålmodigheden. Husk også hørebøffer, så de andre passagerer ikke skal høre på Gurli Gris…


For mere info, besøg rejsrejsrejs.dk

Related Articles