254
10 personer
- 200 gram mørk chokolade
- 200 gram sukker
- 200 gram smør
- 8 æggeblommer
- 2 spsk hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 2 spsk brun rom
- 1 stang vanilje
Smelt chokolade og smør i vandbad. Pisk æggeblommer med sukker, vanilje og rom til en tyk og luftig masse. Vend bagepulver og hvedemel sammen, og bland det hele forsigtigt sammen. Fordeles i en smurt springform og bages ved 175 grader i ca. 35 minutter.
Tjek at dejen ikke er klæg i midten. Afkøl kagen inden servering.
Her er kagen serveret med hengemte blommer som har ligget i madeira og brun farin i ca 4 måneder, men du kan også bruge en anden frugt eller nødder.
Af Rasmus Kjær
Rasmus Kjær driver SVOVL i Århusgade · selskabslokale & catering. Rasmus er udlært kok i 1993 og har arbejdet på kvalitetsrestauranter i hele europa og vinder af Årets Kok 2002 og DM i smørrebrød 2013.