Verdens bedste koldskål med jordbær og olienolie –
Det findes vel næppe en skønnere sommerspise end koldskål og jordbær. Og den hjemmelavede version er selvfølgelig allerbedst! Her får du opskriften på en nem luksusversion, der overraskende nok bliver toppet med olivenolie! Det er dessertkokken Marie Havnø Frank, der har udviklet opskriften i samarbejde med olivenolieeksperterne Nina Vestmark Christiansen og Mikkel Toft Madsen fra OLIVIERS & CO.
Det skal du bruge
Til 4-6 personer (lidt over en liter)
0,5 l kærnemælk
0,5 l ymer
1,5 dl creme fraiche eller 1 dl græsk yoghurt
0,25 dl fløde
125 g sukker
Saft af ½ økologisk citron
Skal af 1-2 økologiske citroner
Kornene af 1 vaniljestang
Salt – smag til
Sådan gør du
● Koldskålen kan sagtens laves en dag i forvejen. Bland alle koldskåls-ingredienserne sammen i en skål. Blend godt med en stavblender, så koldskålen bliver dejlig luftig. Stil på køl.
● Blend koldskålen igennem lige inden servering. Server med sol-modne jordbær og et par dryp olivenolie over hver tallerken. Knus evt. et par spanske tortas over koldskålen i stedet for kammerjunker.
Topping
Olivenolie med appelsin, mynte, bergamotte, rosa peber eller en
mild floral ren olivenolie, som fx O&CO La Cravenco
Solmodne danske jordbær skåret i både
1 pakke spanske tortas med anis
Bon appétite!
Tips om olivenolie
Olivenolie er fantastisk god til at løfte smagen af råvarerne i dine retter, ikke kun på pastaretter og i salatdressinger, men fx også i desserter, på yoghurt, skyr, i smoothies og på frugt.
Olivenolie med smag, fx med citron, basilikum eller mynte, er en utrolig nem måde at tilføre smag i din madlavning, uden at du altid behøver at have køkkenet fuld af friske urter og citrusfrugter. Sørg for at smagen kommer fra naturlige ingredienser og ikke fra aromaer eller tilsætningsstoffer.
Kvalitet og pris hænger sammen – også når det gælder olivenolie. Tænk på, at du kommer langt med få dråber. Hvis ikke din olivenolie smager godt rent (eller dyp evt. et stykke brød i olien), så vil den heller ikke smage godt i din madlavning.
Få mere at vide om olivenolien hos
OLIVIERS & CO / Gl. Kongevej 85 / www.oliviersogco.dk