Pizza bianco med grønt

Af Susanne

Super enkel opskrift på pizza bianco, der hylder tre fantastiske ingredienser: årstidens dugfriske grøntsager, smeltet ost og god olivenolie – simpelt og godt. Opskriften kan varieres med mange slags grøntsager og ost. Brug gerne, hvad du har ved hånden! Du kan lave dejen i forvejen og lade den hæve i køleskabet natten over. Brug fuldkornsdurum-mel, hvis du ønsker en grovere bund.

Det skal du bruge (2 pers.)

Pizzadej (en god basis til alle slags pizza)
●  2 dl koldt vand
●  10 g gær
●  2 tsk salt
● 2 spsk god olivenolie, fx La Classique fra Oliviers & Co
●  ca. 200 g mel, tipo 00
●  100 g durum-mel

Fyld
●  100 g mascarpone
●  2 spsk creme fraiche
● 2 spsk god olivenolie, fx La Classique fra Oliviers & Co
●  Revet frisk parmesan
● Flagesalt og friskkværnet peber

Årstidens grønt, fx:
● 1 rødløg, skrællet og skåret i tynde både
● 2 forårsløg, vasket og skåret i tynde ringe på skrå
● 1/2 squash, vasket og skåreti tynde skiver, gerne på mandolinjern
● 4-5 cherrytomater, vasket og skåret i både
● Lidt frisk spinat eller grønkål, let dampet
● Gode oliven, udstenede, fx grønne græske oliven fra Oliviers & Co
●  Frisk basilikum

Sådan gør du

Opløs gæren i vandet i en stor røreskål. Tilsæt derefter halvdelen af durum-melet og rør godt. Herefter tilsættes 1 spsk olivenolie og salt, og rør godt. Til sidst tilsættes resten af durum-melet og tipo 00 melet lidt efter lidt, til dejen er samlet og lige netop slipper skålen og kan æltes. Ælt godt, til dejen er glat og smidig. Form dejen til en kugle, og læg den i skålen. Fordel 1 spsk olivenolie på dejens overflade, og lad den hæve under et klæde til dobbelt størrelse, ca. 1 time.

Når dejen er hævet, æltes den igennem og samles igen til en kugle, der skal hvile under klæde på køkkenbordet i 30 min, gerne på et stykke bagepapir.

Forvarm ovnen til 220°.

Rul dejen tynd ud, gerne direkte på bagepapiret – du skal endelig ikke ælte den først!

Bland mascarpone, creme fraiche og 1 spsk olivenolie i en lille skål og smag til med flagesalt og friskkværnet peber. Fordel blandingen på pizzabunden. Læg derefter grøntsagerne på og slut af med revet parmesan.

Bag pizzaen i den varme ovn i ca. 10-15 min. Hold godt øje – alle ovne er forskellige.

Dryp med god olivenolie og evt. lidt ekstra parmesan og basilikum lige inden servering.

Bon appétit!


Find flere lækre opskrifter hos Oliviers & Co 
Gl. Kongevej 85 · 1850 Frederiksberg · TorvehallerneKBH · www.oliviersogco.dk

Related Articles