Iki Sushi på Ndr. Frihavnsgade 52 laver lækker sushi, som er til at betale, og som på 5. år er utroligt populært hos kunderne.
Da Iki Sushi så dagens lys i 2014, var sushi stadig et nyt bekendtskab herhjemme. Mange var svært begejstrede over den nye spise blandt andet fordi, det var første gang, de opdagede mad, som både smagte fantastisk godt, var forholdsvist sundt og som præsenterede sig særdeles smukt. ”Når folk havde smagt sushien hos os, blev de glade for den gode smag og kom tilbage igen og igen. Så vi har gennem årene haft mange kunder, der har sørget for god reklame for os,” fortæller Jie, der sammen med sin mand, ejer og driver Iki Sushi-kæden. At maden er populær kan man forsikre sig om, ved dels at gå ind på og kigge på deres anmeldelser på blandt andet Facebook, dels lægge vejen forbi deres tre restauranter som den på Ndr. Frihavnsgade, hvor der meget ofte er fyldt helt op med kunder.
Familier har råd til sushi
Iki Sushi har trods en hård konkurrence på sushimarkedet i dag ikke ændret på deres formål med at drive forretningen, nemlig at kunne tilbyde en lækker middag, som er til at betale for de fleste familier. Sushi var i starten dyrt i Danmark, og det var en stor udskrivning for en familie på fire personer at gå ud og spise sushi sammen. ”Men hos os har alle råd til sushi samtidig med, at maden smager fantastisk. Vi er en seriøs forretning og gør meget ud af at bruge friske råvarer af meget høj kvalitet, som for eksempel vores fisk, ris og grøntsager. Vi benytter en fast fiskeleverandør, som vi altid ved, leverer god kvalitet. Man kan derfor få en velsmagende middag hos os, som ikke er for dyr,” slår Jie fast.
Udvikler mad og menuer
Selv om Iki Sushi har det samme koncept på 5. år, udvikler de sig konstant med nye menuer, sammensætninger og råvarer på programmet. ”Vi kaster os ofte ud i noget nyt for at udvikle os – og rejser stadigvæk meget for at få inspiration til nye smagsoplevelser, vi kan genskabe i vores eget køkken. Min mand, som er overordnet ansvarlig for maden, har arbejdet på koreanske, kinesiske, thailandske og danske restauranter som kok og henter også en masse inspiration derfra,” fortæller Jie.
For Iki Sushi handler det om at tænke som deres kunder for at kunne tilbyde det bedste af det bedste. Det har resulteret i den meget kundevenlige sushi ad libitum, hvor man for 199 kr. på hverdage og 219 kr. i weekenden kan bestille forretter, sushiretter og andre specialiteter fra næsten hele deres a la carte menu. ”Fordelen ved sushi ad libitum er, at man kan variere madsammensætningen fuldstændig, som man ønsker. Det tilbud sætter mange meget pris på,” fortæller Jie.
De overvejer at åbne endnu en restaurant, da der ofte er fuldt booket på de nuværende tre restauranter. ”Vi bryder os virkelig ikke om at afvise kunder, fordi her ofte er fyldt godt op. Derfor leder vi efter egnede lokaler forskellige steder i København. Vi stopper ikke med at lave sushi til københavnerne,” griner Jie.r
Laver også faste aftaler med virksomheder
Succesen med kvalitetssushi til rimelige penge har betydet, at Iki Sushi i dag består af tre restauranter og takeaway steder på Ndr. Frihavns-gade, Gl. Kongevej og Vesterbrogade samt en takeaway på Århusgade. Derudover har de også mange års erfaring med faste aftaler i forhold til at levere mad til firmaer eller mad til arrangementer og events som fødselsdage, bryllupper, konfirmationer og lignende.
IKI Sushi · Ndr. Frihavnsgade 52 · Tlf. 35 38 61 22 http://www.ikisushi.dk