Modne, danske bær er bare den bedste sommerspise, og i denne nemme dessert bliver de smukke røde bær fremhævet af frugtig olivenolie, eddike med ribs og granatæble og lemon curd. Frugt-desserten får selskab af de skønne, velkendte dobbeltbagte toscanske biscottismåkager med mandler. Sprøde udenpå og med lidt bid i midten, er de perfekte til at dyppe i dessertens frugtige, syrlige og søde sauce.
● 500 g jordbær
● 250 g hindbær
● Lemon curd (fås hos Oliviers & Co)
● 4-8 tsk sommer olivenolie (fås hos Oliviers & Co)
● Sommer eddike med ribs og granatæble (fås hos Oliviers & Co)
Til biscotti
● 150 g sukker
● 100 g hvedemel
● 100 g hele mandler med skal
● 60 g mandelmel
● 1/2 tsk bagepulver
● 1 æg
SÅDAN GØR DU
Start med at bage dine biscotti:
Forvarm ovnen til 220°C.
Drys bordpladen generøst med mel, hæld alle ingredienserne undtagen de hele mandler ovenpå og bland, til du har en ensartet dej. Tilsæt mandlerne, og bland dem godt ind. Del dejen i to, og tril derefter til to aflange stænger
af ca 3 cm tykkelse, og placer dem på en bageplade med bagepapir.
Bag stængerne i 15-20 min – de vil sætte sig og flade lidt ud under bagningen. Tag dem ud og sænk ovnens temperatur til 100°C. Lad stængerne køle lidt af, mens ovnvarmen sænkes. Skær dem i skiver af
2 cm, placer dem på bagepladen med bagepapir, og bag derefter i ca 50 min, til de er sprøde og gyldne. Husk at holde øje – alle ovne er forskellige.
Lad dine biscotti afkøle på en rist.
Desserten samles lige inden servering:
Klargør bærrene – skyl dem, nip jordbærrene og skær dem i mindre mundrette størrelser.
Fordel et par gode skefulde lemon curd i 4 fine glas, anret de klargjorte jordbær og hindbær ovenpå, og dryp med sommer olivenolie – ca 1-2 tsk på hver portion – og lidt sommer eddike med ribs og granatæble.
Server straks med til sprøde biscotti småkager til.
Bon appetit!
Inspiration, opskrifter og olivenolie
Oliviers & Co· Gl. Kongevej 85 ·1850 Frederiksberg
www.oliviersogco.dk