Hypnoseterapeut Jeanette Briem, der har klinik på Willemoesgade 6, kan ved hjælp af hypnoseterapi behandle og fjerne diverse psykiske og fysiske udfordringer.
Rigtig mange ønsker at lave om på uvaner og fjerne gener som rygning, overspisning og medfølgende overvægt, dårlig søvn, stress, angst, fobier, traumer m.m., men det kan desværre være utroligt svært at ændre på disse ofte indgroede forhold. Hypnose er en effektiv metode ved alle former for ønskede forandringsprocesser. Men hvad går hypnose egentlig ud på? Mange er påvirket af den måde, som tv eller film fremstiller hypnose på, men man bliver altså ikke til en kylling eller tror, man pludselig er Pamela Anderson, når man er i hypnose. ”De fleste tror, man opgiver sin frie vilje, men man er faktisk aldrig mere i kontrol, end når man er i en hypnotisk tilstand – alle kan rejse sig op og gå, når det skal være,” fortæller hypnoseterapeut Jeanette Briem, der står bag hypnoseklinikken på Willemoesgade 6 og tilføjer: ”Det har jeg dog aldrig oplevet i mine 9 år som hypnoseterapeut, da hypnose er en meget behagelig tilstand, hvor man er vågen og bevidst og dejligt afslappet.” I hypnose arbejder man med underbevidstheden, som fylder 90 procent hos os, mens den bevidste del fylder de sidste 10 procent. ”Derfor er hypnose uhyre effektiv til mange ting. Under hypnosen bliver man programmeret til at nå målet ved hjælp af de ressourcer, der bliver fundet i det ubevidste. Hypnoterapeuten giver forskellige instruktioner til det ubevidste sind, der ændrer gamle mønstre til mere konstruktive tanker og en mere hensigtsmæssig adfærd,” siger Jeanette Briem.
Bedste hun nogensinde har gjort
Hun har haft en hypnoseklinik i Dragør i ni år, men flyttede i sommeren 2019 til Østerbro. Hun var før i restaurationsbranchen, men efter at have været i hypnosebehandling for mange års neglebideri, skiftede Jeanette branche, hvilket hun betegner som det bedste, hun nogensinde har gjort. I klinikken arbejder hun med at hjælpe andre inden for især de fire hovedpunkter Røgfri på én time, Slank uden kamp, Fød med nærvær og kontrol og Undgå sengevædning, men kan og gør sig også i forhold som stress, angst, flyskræk, fobier, smerter med videre. ”Jeg har været ude for mennesker, der har oplevet nogle grimme ting i deres barndom, og som har gået til psykolog i årevis, nærmest får livet tilbage efter tre hypnosebehandlinger. De får fjernet den sky, som hænger over deres hoved. Hypnose handler om at omgå den kritiske sans og komme ind i den hemmelige del af hjernen, da det er der, magien sker,” siger Jeanette Briem.
Røgfri på én time
Når Jeannette Briem gør patienterne røgfri på én time, går hun ind og fjerner rygetvangen, kedsomhed, dårlige vaner etc. og lægger i stedet et program ind, som fortæller, at man er røgfri i alle sammenhænge, og for hver dag, der går, får man det bedre og bedre. ”Man får en lydfil, man skal lytte til, inden søvnen rammer én i tre uger. Så programmeres man, mens man sover. Cirka 90 procent stryger lige igennem og bliver røgfri uden plastre og alt muligt. Samtidig lægger jeg ind, at man ikke tager på i vægt, hvilket er noget, mange frygter i forbindelse med rygestop,” påpeger Jeanette Briem.
Slank uden kamp
Ligesom med røgfribehandlingen, fjerner den første behandling mod de for mange kilo de dårlige vaner, kedsomhed, hyggespisning, rygrad som regnorm og dårlige undskyldninger m.v., som udløser overvægten. ”Den anden behandling dykker ned i følelsesrygsækken og kigger på, hvad der udløser, at man spiser eller drikker på en selvdestruktiv måde. De to sammen gør, at man går ud med armene i vejret og siger nej tak til en cola, chips eller en ekstra portion aftensmad. Man bliver programmeret til at spise, hvad kroppen har brug for i stedet for, hvad man har bildt den ind undervejs. Kroppen har jo ikke brug for de fem ekstra Spangsberg flødeboller, eller hvad man nu fortæller i reklamerne. Vi er født med en kontrolknap, når det gælder mad, men reklamer og alt muligt andet har sat den ud af spil. Hypnose kan genetablere den kontrol,” understreger Jeanette Briem.
Undgå sengevædning
I hver 1. klasse siger statistikkerne, at to børn tisser i sengen om natten. Hvorfor ved man ikke præcist, men hvis man bruger underbevidstheden, kan hjernen og blæren lære at arbejde sammen, mener Jeanette Briem. ”Nattør er et program med tre sessions, og børnene elsker det, fordi de oplever, der sker noget magisk for dem. Man får en lydfil med, som jeg kalder en godnathistorie. Den programmerer én, mens man sover. Jeg plejer at sige til børnene, at jeg lægger en walkie-talkie i deres hjerne og underbukser, og når blæren er fyldt, giver den i underbukserne hjernen besked. Børnene er mit hjertebarn. Jeg synes, at alle børn skal have det godt, og at de skal have en fair chance her i livet. Og derfor er jeg så glad for, at jeg kan hjælpe dem mod for eksempel at tisse i sengen.”