Engell & Solovej: God mad i øjenhøjde

Af Susanne

Man siger, at vi spiser med øjnene. Og hos Engell & Solovej gør man sig altid stor umage med at tilberede dagens retter, så de ikke blot smager godt, men også er en fryd for øjet. Det gælder både hverdagens gode middagsretter, selskabsmenuer og årets nytårsmenu, der kan bestilles allerede nu. 

Lidt nede ad Classensgade og til højre ad Lipkesgade. Der finder du Engell & Solovej. I nummer 8, nede i kælderen. Herfra er der nu i over et år regeret og leveret stribevis af solide måltider til områdets beboere. Enten to-go eller som catering ved specielle lejligheder. Mændene bag gryderne er kokkene Jacob Engell og Rasmus Solovej, der har mange års erfaring indenfor både catering og kantine samt fra nogle af landets Michelin-restauranter. 

Med fingrene i det hele

Og det er også Jacob og Rasmus, man møder bag disken, hvis man lægger vejen forbi efter nem aftensmad til familien, en hurtig frokost eller en god kop kaffe. ”Vi tror på, at vi er de bedste ambassadører for vores mad og derfor er det også os, der står bag disken. Det giver et specielt forhold til vores kunder, og mange af dem kommer da også igen og igen,” fortæller Rasmus. 

Han fortsætter: ”Mange af vores kunder er på vores alder, og minder meget om os og det tror jeg er en klar fordel. Her kommer man ikke ind og mødes af en ekspedient, som af gode grunde ikke kan vide alt om vores mad og vores forretning. Det er jo os, der står med råvarerne i hænderne og har fingrene i gryderne hver eneste dag.” 

God smag – nemt at gå til 

Inspirationen til arbejdet bag gryderne i det store køkken bagest i butikken hentes både i det nordiske, det franske og det italienske køkken, men der er ikke som sådan nogen regler for hvad der laves. Kun at det skal smage godt og være nemt at gå til, forklarer Rasmus: ”Vi har mange børnefamilier, som kommer forbi og henter deres aftensmad hos os. Den skal jo bare varmes, serveres og spises og så kan man bruge tiden på at være sammen med familien og nyde et godt tilberedt måltid mad i stedet for at stresse og svede over gryderne med en ret, der aldrig bliver færdig. Så er der en fælles-næverne for vores retter, så er det nok, at de skal være familieegnede, og retter som boller i karry med kokosmælk og æbler eller kalvefrikassé med rodfrugter og kartofler er altid en succes!” 

Jacob supplerer: ”Vi har altid to forskellige retter at vælge imellem som skifter hver uge. Lige som vores selskabsmenuer følger de sæsonerne, så når efterårets æbler er plukket, skal de selvfølgelig med i vores boller i karry. Samtidig lægger vi også stor vægt på, at vores mad er så bæredygtig som muligt, og benytter derfor så vidt muligt lokale råvarer og lokale leverandører.” 

Frokost? Middag? Nytår? 

Men uanset om man er til hverdagsmad eller noget helt andet, er der altid noget godt at sætte tænderne i hos Engell & Solovej. Ud over dagens ret finder man nemlig også et lækkert udvalg af salater og sandwich til både vegetarer og kødspisere, samt et udvalg af hjemmelavede specialiteter, oste og ikke mindst kager. Og er man blevet sulten efter mere, så klarer de to herrer også gerne nytårsmenuen – lige til at afhente dernede i kælderen i Lipkesgade og færdiggøre hjemme i køkkenet efter en udførlig vejledning. 

Om det er hverdag eller fest, så bliver det ikke meget nemmere end at slå vejen forbi Engell & Solovej, som også gerne står for menuen ved private selskaber, firma-arrangementer og receptioner, ligesom de også gerne stiller op i forbindelse med vinsmagning. 

Åbningstider · Man-fre. 9-19 · Se venligst på www.engellsolovej.dk


Engell & Solovej · Lipkesgade 8 · 2100 Kbh. Ø  · Tlf. 39 20 10 00 · www.engellsolovej.dk

Related Articles