En formidabel frokost på Øster Farimagsgade

Af Susanne

Mit Østerbro har besøgt restaurant Juju på Øster Farimagsgade til en søndagsfrokost, som bød på æstetiske og yderst velsmagende koreanske retter i behagelige omgivelser. 

Det er den erfarne Michelin kok, Kristian Baumann, der står bag restaurant Juju, hvor der serveres autentisk og moderne koreansk mad af lokale danske råvarer. Baumann er udlært på Noma og har sidenhen drevet Noma-restauranten 108. Nu driver Baumann også den to-stjernede Michelin restaurant, Koan, på Langeliniekaj.   

Det føles som at træde ind i en oase, når man træder ind på restaurant Juju. Atmosfæren er rolig og behagelig, lyset er dæmpet og der er i det hele taget noget underspillet over restauranten og dens nydelige æstetik. Vi blev placeret i den inderste afdeling i restauranten, hvor væggene er beklædt med hvide klinker og hvor et florlet gardin var trukket for vinduerne. Levende lys funklede på marmorbordene, og valget af de franske caféstole passede perfekt ind i æstetikken. Musikken forkælede øregangene, uden at være et for insisterende element. En fingerspitzgefühl man ikke bør tage for givet. 

Juju tilbyder en delevenlig menu til 395 kr. pr. person, og der er nu noget befriende over at lægge alle de umulige til- og fravælg over i andres hænder. Men der er naturligvis også mulighed for at gå a la carte, hvis man foretrækker det. 

Det gik rent ind 

Vi startede med en liflig mousserende orangevin og kort efter kom de lækreste østers ind på bordet med yozu og grøn chili. Den rene havsmag fra østers kombineret med yozuens parfumerede syre og chiliens blide kick, gik rent ind, og således var sanserne vækket.

En smuk servering af økologisk rå ribeye kom nu på bordet. Sovsen dertil kunne minde lidt om en sursød sauce, dog med en lagt bedre balance mellem de kontrastfulde smage, end den man kender fra supermarkedet. Desuden havde sovsen en rar og udtalt varme fra tørret chili, og så var der derudover knasende sprød salat på toppen. Herligheden blev serveret med hvid kimchi (fermenteret kål) og en agurkesalat. Vi nød en orangevin lavet på Riesling og Chardonnay dertil, som stod rigtig godt op ad retten, med dens udtalte citrusnoter.

Kimchi er ikke bare Kimchi

Kimchi er nok et af de mest velkendte elementer i det koreanske køkken, og på Juju bliver man præsenteret for forskellige smagsnuancer inden for netop kimchi. Vi prøvede en vidunderlig pandekage med rød kimchi og et generøst drys havgus ost på toppen og en salat med masser af syrlig yozudressing. En virkelig velfungerende smagssammensætning!

Næste servering bestod af kimchi suppe med muslinger og grøntsager. Ved siden af fik vi en stor dumpling med svinekød. Varme, dybde, sødme og bid. Det smagte himmelsk, og det samme gjorde den velafstemte Chardonnay, vi nød dertil. 

Mætheden var ved at melde sig, da hovedretten kom på bordet. Langsomt tilberedt grisemave serveret med frisk salat, rød kimchi salat og let stegte bønnespirer. Vi pakkede det fede svinekød ind i store salatblade med kimchi og bønnespirer. Det smagte fuldstændig vidunderligt! 

Sanseapparatet kom virkelig på arbejde 

To desserter fandt nu vej hen til vores bord. En syrlig yozu sorbet og en let saltet chokoladeis med røde bønner og puffede ris på toppen. Det er nu engang fascinerende hvordan dessert kan åbne op for nye sanseoplevelser i munden. Det sødmefulde univers har på sin vis adgang til at vække en anden dimension af det sensoriske netværk, der vækkes under et måltid. Og ved næste dessert kom sanseapparatet virkelig på arbejde! Den traditionelle koreanske dessert, Bingsu, består af bittesmå stykker is, som laves på en særlig ismaskine. Desserten kan laves med uendelig mange smagskombinationer. Vi fik en med kastanjecreme udenpå og en miso-karamel flødeskum på toppen. Inden i desserten er der forskellige lag med forskellige smage og vores bød på pære, hasselnød crumble, tangcreme, miso og kastanje. En virkelig vild oplevelse at gå på opdagelse i både smags- og konsistensmæssigt! 

Juju har min varmeste anbefaling! 


Besøg JuJu · Øster Farimagsgade 8, København Ø · www.jujucph.dk/menu-dk

Related Articles