Min Franske Vinimportør forhandler velsmagende bæredygtige franske vine. Sortimentet består af økologiske-, biodynamiske-, natur- og bæredygtig-hedscertificerede kvalitetsvine til konkurrencedygtige priser.
Østerbrovirksomheden Min Franske Vinimportør er et familieforetagende, der udover ejer Henrik Berger også inkluderer sønnen Victor og datteren Emilie. Når firmaet opererer uden for landets grænser med direkte eksport af vin fra Frankrig til Asien, går de under navnet WineWorld Agencies. Coronarestriktionerne er en stor udfordring for alle, også for Min Franske Vinimportør, som derfor startede en succesfuld webshop – www.minfranskevinimportor.dk – i november sidste år. Firmaet er superlokalt, idet de har kontor i Nordhavn, mens vinlageret ligger i Frihavnen, så de kan yde en både hurtig og fleksibel service i Nordhavn/-Østerbro og København. ”Vi har et godt lokalt samarbejde med Meny Nordhavn og Bryggervangen og restauranter i området, når de er åbne. Vi ønsker at udvide samarbejdet i nærområdet til også at omfatte firmaer og hoteller i takt med at corona-nedlukningen aftager,” siger Henrik Berger. Min Franske Vinimportør har, som navnet kraftigt antyder, et rendyrket fokus på franske vine. Sortimentet omfatter bæredygtige vine fra distrikterne Bordeaux, Languedoc-Roussillon, Côtes de Provence, Rhône, Loire og Alsace. ”Vores sortiment udvikles dog løbende. Jeg taler flydende fransk og kan dermed komme helt ind under huden på de franske vinproducenter, vi samarbejder med. Det skaber stor respekt hos producenterne,” fortæller Henrik Berger.
Orangevine i topklasse
Virksomheden har fra starten af 2021, tilføjet orangevin til sortimentet. ”Det er en vintype, hvor efterspørgsel og interesse er i kraftig stigning. Der findes enkelte varianter af orangevine på markedet fra typisk Spanien og Italien, men det er yderst begrænset med orangevine fra Frankrig.
Det har vi ændret på og introducerer netop nu med eneforhandling i Danmark tre franske orangevine i absolut topklasse,” oplyser Henrik Berger. Orange vine er, populært sagt, hvidvin lavet ligesom rødvin. Vinen fremstilles ved at gære saften af grønne druer på skallerne og kernerne – nogle gange også inklusiv stilk – hvorved farvestof, tanniner og smagsstoffer udtrækkes. Oftest i et par uger og i ekstremerne op til et år. Orangevin er derfor en hvidvin med tanniner, markante smagsnuancer og findes i farveskalaen orange/ravgul/gul/gylden/pink alt afhængig af druesort, modenhed og varighed af macérationen (kontakten med skaller mm). Det er en vinstil fra oldtiden, som i disse år nyder stor interesse, selv om orangevin generelt er relativ dyr.
Suge en masse mineralske smagsnoter op
Min Franske Vinimportør ønsker at være med til at præge vinmarkedet i retning af mere bæredygtighed, og det er derfor, de har så stærk fokus på økologiske, biodynamiske og naturvine. ”Det er ’rene’ vine uden tilsætningsstoffer og med en masse fantastiske smagsoplevelser. Vi har blandt andet nogle fremragende naturvine, som nydes på adskillige Michelinrestauranter i Frankrig. Der er generelt mange variationer med hensyn til kvalitet inden for naturvine, men de vine, vi sælger, er i en liga for sig,” siger Henrik Berger og tilføjer: ”Inden for økologisk og biodynamisk vindyrkning bruges ingen pesticider overhovedet. I konventionel vindyrkning bruger man kunstgødning, hvor vinstokkene vænner sig til, at meget af næringen ligger lige under jordens overflade, så dér kan rødderne ligge og suge næring til sig. Hvis du dyrker vinen biodynamisk, økologisk eller efter naurvin-metoden, er der ingen kunstgødning, og så trænger rødderne meget længere ned i undergrunden, de kommer op til 15-20 meter ned, så de kan suge en masse mineralske smagsnoter op, som kommer frem i vinen. Der er derfor virkelig en forskel i smagen,” afslutter Henrik Berger.
Min Franske Vinimportør · Helsinkigade 18 · 2150 Nordhavn · Tlf. 53 64 69 34 · www.minfranskevinimportor.dk