Cheesecake i glas med kaffeskum, kahlua og bastogne

Af Susanne

Dianna Brinch er opskriftsudvikler og driver madbloggen @Gourministeriet, som er én af Danmarks største madblogs. Dianna er netop nu aktuel med sin første kogebog “Gourministeriets Favoritter”, som udkom midt april.

Opskrift på nem cheesecake uden husblas – lavet på 15 minutter. Bastogne bund, kahlua ostecreme og kaffeskum.

Ingredienser

Kiksebund

180 g bastogne kiks

Ostecreme

  • 200 g flødeost
  • 2 1/2 dl piskefløde
  • 1/2 dl kahlua
  • 50 g flormelis
  • 2 tsk vaniljesukker

Kaffeskum

  • 1/2 dl instant kaffe
  • 1/2 dl sukker
  • 1/2 dl kogende vand
  • Topping
  • Chokoladespåner eller kakaopulver

Sådan gør du

Kiksebund
Blend kiksene til en fin mel og fordel dem i 6 dessertglas.

Ostecreme
Hæld flødeost, fløde, kahlua, flormelis og vaniljesukker i en skål, og pisk det til cremen tykner. 

Pas på ikke at piske for meget – cremen skal være blød og lækker.

Hæld ostecremen på en sprøjtepose, så er den nemmere at styre, og fordel ostecremen i glassene. 

Kaffeskum
Hæld alle ingredienserne i en skål og pisk dem samme med en håndmixer til det bliver en lys og cremet kaffeskum.

Giv den lige lidt ekstra, så holder den formen – den skal være lys og luftig.

Top hver cheesecake med et par spiseskefulde kaffeskum, og drys med en smule chokoladespåner. eller kakaopulver.


Diana Brinch · Gorministeriet.dk · Følg mig også på Instagram

Related Articles