Dianna Brinch er opskriftsudvikler og driver madbloggen @Gourministeriet, som er én af Danmarks største madblogs. Dianna er netop nu aktuel med sin første kogebog “Gourministeriets Favoritter”, som udkom midt april.
Opskrift på nem cheesecake uden husblas – lavet på 15 minutter. Bastogne bund, kahlua ostecreme og kaffeskum.
Ingredienser
Kiksebund
180 g bastogne kiks
Ostecreme
- 200 g flødeost
- 2 1/2 dl piskefløde
- 1/2 dl kahlua
- 50 g flormelis
- 2 tsk vaniljesukker
Kaffeskum
- 1/2 dl instant kaffe
- 1/2 dl sukker
- 1/2 dl kogende vand
- Topping
- Chokoladespåner eller kakaopulver
Sådan gør du
Kiksebund
Blend kiksene til en fin mel og fordel dem i 6 dessertglas.
Ostecreme
Hæld flødeost, fløde, kahlua, flormelis og vaniljesukker i en skål, og pisk det til cremen tykner.
Pas på ikke at piske for meget – cremen skal være blød og lækker.
Hæld ostecremen på en sprøjtepose, så er den nemmere at styre, og fordel ostecremen i glassene.
Kaffeskum
Hæld alle ingredienserne i en skål og pisk dem samme med en håndmixer til det bliver en lys og cremet kaffeskum.
Giv den lige lidt ekstra, så holder den formen – den skal være lys og luftig.
Top hver cheesecake med et par spiseskefulde kaffeskum, og drys med en smule chokoladespåner. eller kakaopulver.
Diana Brinch · Gorministeriet.dk · Følg mig også på Instagram