Østerbro burgerguide: 5 bud på fastfood-klassikeren

Af Susanne

Berit Markers Østerbro favoritter

Jeg hedder Berit, er passioneret Øbro-borger, freelancefotograf og skribent. Det er mit 8. år på Østerbro, og jeg er fuldstændig vild med denne skønne bydel. Den har lidt af det hele, er tæt på indre by, og ikke mindst masser af natur.

Følg Berit på Instagram: @Photobymarker


Laundromaten

Maden bliver serveret, nærmest inden vi har bestilt den. Burgeren er veltillavet, og salatmayonnaisen er et hit. Servicen er i orden på denne sommeraften, hvor vi nyder Laundromatens udendørsservering på de dertil indrettede bænke. Har du som jeg en sød tand, kan jeg varmt anbefale Laundromatens chokolade milkshake. Men jeg advarer dig: den er til at blive dybt afhængig af!

Laundromat Café, Århusgade 38, 2100 København Ø – www.thelaundromatcafe.com


PS Bar & Grill

PS bar er et fantastisk allround spisested af den bedre slags. De har en helt klassisk burger på menukortet, som serveres med veltilberedt tilbehør og et smil på læben, trods travlhed denne sommeraften, hvor vi var på besøg og nød den hyggelige stemning udenfor i varmelampernes skær. Fritterne er tilpas store, og dippen smager fortryllende. Der er desuden fine alternative vegetarmuligheder, og deres virgin cocktail Berry me er et must!

PS Bar & Grill, Østerbrogade 106, 2100 København Ø – www.psbargrill.dk


Jagger

Jagger står for absolut velgjort fastfood og serverer en god, saftig burger – lige tilpas snasket på den gode måde. Vær opmærksom på, at hvis du bestiller cheese- eller hamburger, skal du bestille tilbehør i burgeren specifikt, ellers kommer den uden grønt. Jaggers chilimayo lever bestemt op til sit navn og smager fantastisk godt. Jeg må også anbefale Jaggers milkshakes, der er virkelig gode, mætter en del og gør sig glimrende som dessert.

Jagger, Nordre Frihavnsgade 58, 2100 København Ø – jaggerfastfood.com


Halifax

Halifax kommer man ikke udenom. Med et meget alsidigt menukort har Halifax noget for enhver smag. Jeg fik salat i stedet for brød i min burger, hvilket er et skønt alternativ, hvis du har brug for noget lettere. Halifax har et væld af burgere at vælge imellem, man kommer hele jorden rundt, og alle smagsløg kommer i brug alt efter, hvad man er til. Her er også flere forskellige slags vegetarmuligheder. Jeg vil anbefale deres sweet potato fries og chili mayo – klasse! I øvrigt var personalet meget flinke til at spørge, om alt var ok – helt i overensstemmelse med deres slogan: Halifax loves u.

Halifax, Trianglen 1, 2100 København Ø – www.halifax.dk


Østerbros Originale Burgerrestaurant

Navnet taler for sig selv, og Østerbros Originale Burgerrestaurant lever bestemt op til det. Betjeningen er sød, smilende og venlig. Maden er virkelig lækker – alt fra burger, fritter til dip, ikke mindst den hjemmelavede ketchup! Tyrolerglassene bliver godt fyldt op med væske, og både mave og gane er tilfredse, når man går derfra. Min yndlingsburger her er helt klart Den populære (ja, det hedder den, for der er åbenbart også andre, der kan lide den). Den er med avocado og en sikker vinder.

Østerbros Originale Burgerrestaurant, Østerbrogade 74, 2100 København Ø – oeb-burgers.dk


Related Articles