Sara er 29 år, Østerbroer og hun er den stolte indehaver af Masterchef trofæet anno 2020! Hun er oprindelig fra Viborg, og til daglig arbejder hun langt væk fra køkkenet i modeverdenen.”Mad har altid fyldt meget i mit liv, og det har været en drøm rigtig længe at blive en del af Masterchef. Jeg troede faktisk ikke, at jeg var god nok”. Heldigvis forfulgte Sara sin store drøm om at deltage og blive en del af Masterchef. Da først drømmen var gået i opfyldelse, overvandt hun også startnerver og beviste over for sig selv og alle andre, at hun i 2020-udgaven var den bedste af alle i Masterchef. Heldigvis deler Sarah gerne sine opskrifter med Mit Østerbro!
Drømmekage-snegle Svampet, blødt brød med drømmekagefyld. Mums det smager bare godt.
Drømmekage
30 g gær
2,5 dl sødmælk (brug evt. havredrik)
80 g blødt smør
80 g sukker
1 tsk salt
450 g hvedemel
1 æg
Fremgangsmåde
● Lun mælken til den er fingervarm, kom mælken i gæret. Kom sukker og salt ved og rør til gæret er opløst. Herefter kommes ægget i.
● Kom melet i lidt efter lidt. Når melet er kommet i, kommes det bløde smør i. Dejen skal røres til den er helt blank og smørret er fordelt i dejen.
● Sæt dejen til hævning i 1 time.
Lav drømmekagefyldet, imens dejen hæver.
Fyld
225 g brun farin
125 g smør
1 dl mælk
175 g kokosmel
Fremgangsmåde
● Kom alle ingredienser i en gryde og varm op til det kommer op og koge
og tag herefter gryden af varmen.
● Lad fyldet køle af til dejen er
hævet færdig.
● Rul ud til en firkant, og smør fyldet på. Fold den ene ende ind mod midten og den anden hen til kanten og rul som en klassisk snegl eller som en snurre.
● Lad efterhæve i 10-15 min og pensl med et æg.
● Tænd ovnen på 180 g varmluft
og bag i 12-15 min.
Kokostærte med mangocurd og marengs
Mangocurd
250 g mangopuré
2 citroner
3 æg
150 g sukker
2 tsk majsstivelse
100 g smør
Fremgangsmåde
● Brug saften fra 2 citroner og bland med majsstivelse i en skål, der kan tåle at komme over vandbad.
● Kom herefter æg, mangopuré og sukker i.
● Kom skålen over vandbad ved lidt over middelvarme og pisk indtil den tykner. Den skal have en marmelade konsistens. Mangocurden må ikke få mere varme end 82 grader. Stop ikke med at piske, da æggene kan samle sig til røræg.
● Når cremen er tyknet, piskes koldt smør i lidt efter lidt.
Mangopuré
250 g frosne mango
1/2 dl vand
Fremgangsmåde
● Kom mango og vand i en gryde.
Lad det stå ved svag varme og
kog mangoen mør.
● Når mangoen er mør, kommes det
hele i en blender og blendes helt
glat og den er klar til at komme i mangocurden.
Marengs uden glukose
120 g sukker
120 ml vand
120 g æggehvide
1 spsk sukker
Fremgangsmåde
● Kom 120 g sukker og vand i en gryde og varm sukkermassen op til 120 grader.
● Pisk æggehvide op med 1 spsk sukker til det er en marengs og herefter kommes den varme sukkersirup i.
Marengs skal køres i røremaskinen til den er kold, og den er klar.