Tiramisu med sommerbær og bergamotteolie

Af Susanne

Her får du opskriften på en skøn sommer-tiramisu med hindbær, jordbær og hjemmebagte
bunde med lækker bergamotteolie. Skøn forkælelse til sommergæster og weekendhygge.

Det skal du bruge (til 4 pers.)

  • 2 spsk bergamotteolie (fås hos Oliviers & Co)
  • Frugtig eddike, fx hindbæreddike (fås hos Oliviers & Co)
  • 6 æg
  • 160 g sukker
  • 100 g mel
  • 2 knivspidser vaniljepulver
  • 1 knivspids salt
  • 300 g hindbær og jordbær
  • 250 g mascarpone

Sådan gør du

Forvarm ovnen til 180°C.

I en stor skål piskes 1 æg og 3 æggeblommer med 120 g sukker, indtil det er hvidt. Sigt mel og salt i. Tilsæt 2 spsk bergamotteolie.

Pisk de resterende 3 æggehvider stive og vend dem i den første blanding.

Hæld blandingen i en rektangulær bageform (30 cm x 22 cm) beklædt med bagepapir. Sæt i ovnen i 13-15 min. Når den er ude af ovnen, vendes kagebunden ud på et viskestykke, bagepapiret fjernes, og kagen køles af.

Skil hviderne og blommerne fra de resterende 2 æg. Pisk æggeblommerne med 40 g sukker. Tilsæt mascarpone og to knivspidser vanilje og bland godt. Pisk æggehviderne stive. Vend forsigtigt ind i den forrige blanding.

Skær kagen i to halvdele. Pensl kagebunden let med frugtig eddike. Dæk med et lag mascarponecreme med en spatel eller sprøjtepose. Tilføj et lag bær og derefter den anden halvdel af kagebunden ovenpå. Afslut med et lag creme.

Afkøl i mindst 4 timer. Pynt med flere bær lige inden servering.

Bon appétit!

Bagning med olivenolie presset med frugt smager dejligt og er en nem måde at undgå smør. Hos Oliviers & Co finder du et stort udvalg smagsolivenolier med citrusfrugter og urter, alle skabt efter den traditionelle metode, hvor de friske naturlige ingredienser presses sammen med de nyhøstede oliven.


Find flere lækre opskrifter hos Oliviers & Co · Gl. Kongevej 85 · 1850 Frb. · TorvehallerneKBH
www.oliviersogco.dk

Related Articles