Ny bar på Østerbro fører kun egne, håndlavede produkter

Af Susanne

Østerbro har været så heldige, at en ny og ganske speciel bar har slået dørene op på Østerbrogade 224. Navnet er Barley Bar og deres koncept er krystalklart: De fører kun produkter, de selv har lavet. Det gælder både de fristende øl på hanerne og de forskellige flasker likør og spiritus. Samtidig har ejerne også selv stået for alt i forbindelse med den stemningsfulde indretning.  

Åbningen blev fredag den 22. august fejret med gratis øl i et par timer, og som stifter og medejer Sune Saabye siger det, var det en herlig aften med cirka 500 gratis fadøl til gæsterne. De mange besøgende blev heldigvis hængende efter de gratis øl, da de havde fået smag for Barley Bars produkter: ”Det var en god dag, folk var glade og kunne lide vores øl og spiritus,” konstaterer Sune. 

Barley Bar er skabt af ham og hans tre venner, som holder til på Barley Field ude på Filmstationen i Værløse. Her har de fire venner fra Farum i sin tid skabt både et bryggeri og et destilleri. Da Sune for nogle år siden flyttede til Østerbro, blomstrede idéen om at skabe et attraktivt sted, hvor de fire gutter kunne udbrede kendskabet til deres produkter.

”Jeg fik øje på et lejemål på Østerbrogade, der passede perfekt til min idé om at starte en bar. Det var lidt en drøm, der gik i opfyldelse. Vi laver simpelthen alt i baren selv. Det gælder både produkterne, men også indretningen, design og håndværket. Alt er lavet i hænderne. Det har været en god, men rimelig hård proces, og vi er bare lykkelige for, at vi nu har åbnet baren,” siger Sune. 

Der er andre barer i København, hvor ejerne selv står for at brygge øllet, men Barley Bar er unikke ved, at de selv står for både øl og spiritus. Det er dejligt at kunne præsentere vores ting til både dem, der kan lide øl, og dem, der kan lide drinks – eller begge ting, pointerer Sune.

Gerne have det bedste frem

Hvorfor har I valgt at stå for alt selv? Det er en ret omfattende proces?  ”Vi elsker at eksperimentere med smagen og duftene. Vi er stædige forstået på den måde, at vi gerne vil have det bedste frem. Det skal være den bedste IPA, der passer lige til vores ganer, vores smagsløg. Vi vil gerne lave en hvedeøl, der er lidt bedre end de andre hvedeøl. Og lave en pilsner, der lige har en flig af noget humle, som de andre ikke har. Vi laver kun produkter, vi selv er vilde med. Det viser sig så heldigvis også, at vores kunder rigtig godt kan lide det, vi laver.” 

Lige nu har de 4 øl på fad. Det er en East Coast IPA, der er brygget uden bitterhed, og som er hazy, rund og lækker og dufter af tropiske frugter. Barley Bars pilsner er en humlet pilsner, mens deres helt specielle Østerbro Hvede er en klassisk hvede, der er frisk med citrusnoter fra korianderfrø. ”Det er en øl, der er skabt til åbningen af baren. Endelig er der vores mørke øl, der er rund, lækker og blød med lidt tovværk, røg og bitterhed i eftersmagen. Samtidig har vi vores vermouth på fad, som også kommer ud af hanen. Den er en lys, sød vermouth med en anelse bitterhed og anis,” forklarer Sune.

Scenograf står bag indretning 

Indretningen i Barley Bar er en oplevelse i sig selv. Man kan ikke undgå at komme i en god stemning, når man er på besøg i lokalet på Østerbrogade. Her er både farvestrålende malerier, flotte fotos, dejlige møbler, behagelige farver, afdæmpede lamper og en smuk sammenhæng i hele designet. Det er ikke noget tilfælde.

Sune er scenograf og laver reklamefilm, og han har brugt nogle virkemidler fra sit filmarbejde og indarbejdet det i designet. ”Stolene er hentet i Berlin hos en tysk arkitekt, bordene er håndlavede, og det smukke, gamle terrazzogulv nedenunder 1970’er-linoleum’et er fundet frem igen. Kølerummet, der tilbage i 1930’erne blev benyttet af den kvindelige slagter Augusta, er i dag transformeret til vores bar,” siger Sune og tilføjer: ”Kunsten på væggene står fotografen Søren Solkær for. Der er værker af Amy Winehouse samt billeder af Sort Sol, dvs. ikke rockgruppen, men stærens mangfoldige vandring gennem Danmark og ned i Europa. 

Sørens nyeste projekt handler om makrooptagelser af krystaller – som sjovt nok er opløst i vores gin. På den måde slutter der en cirkel med det projekt i baren.”

Skør idé

idé om at lave en bar på Østerbro. Jeg har en ’brist’, så jeg somme tider er nødt til at gøre noget ved mine idéer. Det har været en hård omgang denne gang at føre ud i livet, men nu glæder vi os bare til at servere en masse lækre ting til vores gæster,” slutter Sune. Én ting er i hvert fald sikker; 

Med Barley Bars placering på Østerbrogade, ikke så langt fra Kompanistkvarteret, behøver man ikke længere at tage et godt stykke vej ind til byen for at få sig en lækker øl eller drink på Østerbro.  

Fællesspisning Fællesspisning i Absalon på Vesterbro er blevet et kæmpehit, og det vil Barley Bar også gerne tilbyde folk på Østerbro. De har en kælder med plads til 25 gæster, hvor de vil lave uformel fællesspisning hver søndag kl. 18.30. Man kan købe billet til fællesspisningen på barleybar.dk. De vil også lave smagninger i kælderen hver onsdag, hvor man spiser sammen og smager forskellige produkter fra Barley Bar. Her kan man også købe billet til på hjemmesiden. Derudover kan firmaer og private leje sig ind  i det hyggelige kælderlokale eller komme forbi  til en smagning. Maden kommer fra restaurant Fromberg på Vesterbro. Her er både mulighed for at få vegetar eller kød.  Man må samtidig absolut ikke glemme, at Barley Bar også er en butik! Hvis man bliver glad for deres øl eller spiritus, kan man købe en flaske med sig hjem til særdeles rimelige priser.


Barley Bar Østerbrogade 224 · Tlf. 40 20 95 20 · www.barleybar.dk · Man- tors 15-22. Fre & lør 13-24 og søn 13-22.

Related Articles