Nyåbnede Restaurant Mastek i Pakhus 12 på Amerikakaj i Nordhavn er gennemført kvalitet. Her er flotte, historiske lokaler, lækker indretning, perfekt beliggenhed og mad skabt af kærlighed og omhu.
Den spritnye restauratør ejer cateringvirksomheden Eat Event, der står for kantinedrift og frokostordninger i København. Jakob har derudover en lang fortid i modebranchen, blandt andet som marketingdirektør for Converse, men passionen for mad gjorde, at han for syv år sagde farvel til den verden og i stedet startede Eat Event. Nu var tiden så inde til en restaurant, der skal give gæsten den fuldendte oplevelse. ”Når jeg selv er ude at spise, forventer jeg, ud over noget god mad, en helstøbt aften, hvor alt spiller. Det er tilfældet her. Når man kommer til restaurant Mastek, har vi tændt op i ilden ude foran, der er lækker loungemusik i vores state-of-the-art lydanlæg, mens personalet tager godt imod gæsterne. Alle der arbejder her, er udvalgt meget nøje, de har en faglig kunnen om alt fra maden til det, de hælder i glasset, og de har styr på de små detaljer, der er med til at gøre oplevelsen helstøbt. Selv vores nye toilet har vi gjort til en oplevelse i sig selv med guld på gulvet,” siger Jakob.
Ikke bange for at udfordre
Hos Restaurant Mastek er de ikke bange for at udfordre sine gæster. Tjenerne kan for eksempel finde på at servere en ginmenu til maden. Der arbejder nemlig flere cocktaileksperter i køkkenet, og det behøver ikke være en kold hvidvin, man får til forretten her gang, påpeger Jakob.
”Vi har også de helt tunge drenge i forhold til vin, som også gerne må udfordre gæsterne i deres vinvalg, hvis de vurderer, det er på sin plads.”
Maden og retterne er i udgangspunkt fransk, men det tilberedt med nordiske råvarer og enkelthed. Restaurant Mastek modner selv sit kød og laver sit eget charcuteri. På kortet er der naturligvis franske klassikere som blandt andet trøfler, foie gras, vagtel og caviar, mens det danske smørrebrød udgør en stor del af frokostkortet. Smørrebrødet er dog sat sammen på en ny og anderledes måde, så de klassiske retter har fået et løft.
Masser af arrangementer
Mastek er en atypisk restaurant på visse områder. De agter at skabe en masse arrangementer for deres gæster og virksomhederne i nær-heden. Det omfatter for eksempel fredagsbar, intimkoncerter, vildtaften, østersaften, winemakers dinner og hvad der eventuelt er relevant og aktuelt. Det store lokale inviterer desuden til, at man holder selskaber, bryllupper, konfirmationer, firmaarrangementer og lignende i restauranten. Det er muligt at leje hele stedet, som kan have op til 140 gæster, mens der til a la carte arrangementer kan være 84 spisende gæster.
Restauranten er som nævnt lige åbnet, men den har allerede fået forrygende tilbagemeldinger på både indretningen og på maden. Mange sammenligner stedet med en international natklub, og med sin elegante og gennemførte indretning, kunne den sagtens ligge i hjertet af New York eller Paris. Nu ligger den så heldigvis i den gamle del af Nordhavn, kun en kort gåtur fra Østerbro eller indre København.
Jeg har altid haft en drøm om at åbne min egen restaurant.
Da jeg så lokalerne i Pakhus 12 på Dampfærgevej, var jeg fuldstændig solgt. De ligger fantastisk ud til vandet, har en spændende historik, og lokalet er i sig selv sublimt. Det har vi fuldt op på og givet den fuld gas med indretningen. Her er ikke gået på kompromis med noget. Alt er lavet om. Der er nyt køkken, toilet, bar m.v. Vi har fået speciallavet bordene og den lange sofa langs væggen, al kunsten og en del af lamperne. Det eneste, vi har bevaret, er der de gamle lysekroner, som er ikoniske for MS Amerika, der lå her tidligere, fortæller ejer Jakob Mastek.
Tjek det ud!
Adressen er Dampfærgevej 8 i Pakhus 12, omme på kajsiden. Det er med statsgaranti et besøg værd.
Restaurant Mastek · Dampfærgevej 8 · tlf. 21 95 95 03 · www.restaurant-mastek.dk