Nemme salatdressinger og vinaigrette

Af Susanne

Det kan godt virke som et projekt at skulle lave salatdressing, men faktisk behøver du ikke andet end en olivenolie af høj kvalitet og en rigtig god eddike – og lidt sennep og honning, hvis du vil lave den klassiske franske vinaigrette. Her får du et par gode kombinationer. Mængden passer til 1-2 personer, men kan nemt ganges op. Har du dressing til overs, kan den gemmes i en beholder med låg i køleskabet i op til en lille uge.

Det skal du bruge (1-2 pers)

Olie/eddike-dressing
● 4 spsk ekstra jomfru olivenolie eller olivenolie med smag
●  2 spsk eddike
Inden servering: Flagesalt og friskkværnet sort peber

Vinaigrette
● 4 spsk ekstra jomfru olivenolie
● 2 spsk eddike, fx pink hvidløgseddike eller en klassisk hvidvinseddike
●  2 tsk dijonsennep
● 1 spsk honning
Inden servering: Flagesalt og friskkværnet sort peber

Sådan gør du
Rør ingredienserne sammen i en skål, gerne med en træske, til konsistensen er ensartet. Smag til med
flagesalt og friskkværnet sort peber inden servering.


Find flere lækre opskrifter hos Oliviers & Co 
Gl. Kongevej 85 · 1850 Frederiksberg · TorvehallerneKBH · www.oliviersogco.dk

Related Articles