Franske fristelser og Tarte Flambée-onsdage hos Brasserie Post

Af Susanne

Selvom kalenderen stille og roligt peger mod efterår, er der stadig sommer i luften hos Brasserie Post på Østerbro. Gårdhaven summer af liv, glassene klirrer, og den lune aftenstemning hænger stadig i luften.

Efter en travl sommersæson med søndagsjazz, dampende moules frites og iskold hvidvin i glassene, byder Brasserie Post nu september velkommen med et nyt sensommerinitiativ:  Tarte Flambée-aftener tre onsdage i træk. Her tændes der op i udekøkkenet under åben himmel, og de nybagte fransk-alsaciske fladbrød serveres sprøde og lune med lækre toppings – perfekt til et godt glas vin i dejligt selskab i aftensolen.

Sæt kryds i kalenderen:
Onsdag 10. september
Onsdag 17. september
Onsdag 24. september

Ny køkkenchef vil arbejde tættere med sæsonens bedste råvarer

Brasserie Post har fået ny køkkenchef, Dita Stefkova, og med hende i spidsen har menukortet fået et mere dynamisk og sæsonpræget udtryk. Der holdes stadig fast i det franske comfortkøkken, men nu tilført ny energi og en tydelig lyst til at arbejde endnu tættere
med sæsonens bedste råvarer.

”Vi skifter kortet oftere, så vi kan arbejde mere organisk og give vores gæster små overraskelser. Det handler stadig om uformel forkælelse, men med endnu større fokus på håndværk og sæson,” lyder det fra teamet bag Brasserie Post.

Det betyder, at man som gæst kan glæde sig til både dagens friskfangede fisk på tavlen og velkendte favoritter på menuen. En af de signaturretter, du stadig kan finde, er Brasserie Posts ikoniske karamelliserede løgtærte med fuldfed cremefraiche og vinaigrette. En lille fransk klassiker, som mange allerede er blevet afhængige af – inklusive undertegnede.

Det smager stadig af sommer

Jeg lagde selv vejen forbi til en sensommermiddag i Posts fine og farverige orangeri, hvor aftensolen generøst stod ind. Sæsonmenuen blev indledt med to små appetitvækkere: en sprød, elegant fritteret courgetteblomst fyldt med solmodne tomater og smeltende comté, samt en herlig rillette lavet på svineskank. En perfekt start.

Forretten var en forfriskende, kølig gazpacho med sommerens sødmefulde bær og yndige spiselige blomster. Hvem havde troet, at jordbær og gazpacho gik så godt i spænd? Vinen dertil var en rosé med masser af kant og dybde – et flot valg.

Hovedretten bød på mør og delikat, bagt torsk, serveret med fløjlsblød gulerodspuré, sautéret newzealandsk spinat og en brunet beurre blanc, der samlede det hele med dybde og balance. Her var vinmatchet var et skønt glas tør Sancerre.

Desserten var en elegant afslutning: velvetkage med fyldig hvid chokoladeganache, friske blåbær og en syrligsød bærsorbet, der smeltede på tungen og efterlod smagen af sommerens sidste solmodne bær.

Brasserie Post er kommet for at blive
Uanset om du kommer for fransk comfort food, et glas vin i gårdhaven eller en aften med Tarte Flambée med vennerne, så lever sommeren videre på Brasserie Post – og det er der god grund til at glæde sig over.

Brasserie Post Postbygningen · Øster Allé 1 · Tlf. 28 35 30 34  · meyers.dk/restauranter/post/

Related Articles