KURHOTEL SKODSBORG

Af Susanne

Forkæl dig selv – og forlæng sommeren med et døgn i skønhedens, stilhedens og sanselighedens tegn.

Mit Østerbro har besøgt Kurhotel Skodsborg – en oase af ro og velvære, kun en kort køretur fra byen, men i en helt anden verden. Her samles natur, arkitektur og en holistisk tilgang til sundhed i rammer, der gør det let at give slip – og komme ned i kroppen.

Smukke rammer, sanselige detaljer

Allerede da vi trådte ind på vores rummelige superiorværelse på 1. sal og lod blikket glide ud på grønne trækroner, udenfor vinduet, sænkede roen sig. Arkitekturen er klassisk, lys og moderne.

Vi hoppede hurtigt i de bløde og plyssede badekåber og trissede over i spaen, hvor der ventede en vidunderlig verden af varme, kulde og lys. Vi startede i den udendørs jacuzzi, der var varmet op til 33 grader, og dernæst hoppede vi i en stor koldvandsbalje, og så var vi for alvor nulstillede. Magien fortsatte inde i det 100 m² store varmvandsbassin med hydromassage og himmelhøjt til loftet. Ovenlyset badede rummet i et levende og naturligt skær. Den infrarøde sauna gav varme helt ind i knoglerne og både den blide sauna og den intense 90-graders sauna fuldendte den afslappende spaoplevelse. Hele spaen er velholdt, moderne og indrettet med en klar føling med wellness-tendenser. 

En aften i nydelsens tegn

Efter et par timer i spaen skiftede vi badekåben ud med vores finere klæder og satte kursen mod lobbyen, hvor en aperitivo ventede: Crémant, saltmandler og grønne oliven blev nydt i den stemningsfulde lounge med bløde møbler og kig til pejsen. En perfekt begyndelse på en selvforkælelsesaften.

Vi spiste middag i Brasserie Carl, som har navn efter Kurhotel Skodsborgs visionære grundlægger, læge Carl Ottosen. For mere end 100 år siden indså han sammenhængen mellem lys, luft, vand, motion og ernæring – og skabte det, der i dag er en moderne oase for holistisk sundhed. På Brasserie Carl er spiseoplevelsen funderet i moderne nordisk gastronomi. 

Vi fik en velsmagende tre-retters menu. Forretten bestod af tomater fra Toftegårds gartneri, grønne jordbær og fermenteret tomatbouillon. Dertil fik vi serveret et fabelagtigt focacciabrød med smør. Hovedretten bestod af grillet grisenakke med pak choi og blanquette sauce. Den blev matchet med en fyldig rød Bourgogne med noter af kirsebær, blomme og hibiscus. Til dessert fik vi en mandelkage med yuzuskum, hvid chokolade-cremeux og hindbærsorbet. Det hele blev nydt med havudsigt fra de behagelige mørkeblå velourstole.

Morgendukkert og overdådig morgenmadsbuffet

Næste morgen trak vi i badekåberne og gik hen til kurhotellets egen badebro. En vidunderlig start på dagen inden vi gik om bord i den overdådige morgenmadsbuffet. Her nød vi friskbrygget kaffe, røræg, laks, kålsalat, frugt, avokadocreme, ost og nybagt rugbrød. Deres sprøde mini-tebirkes, luftige pandekager og hjemmelavet nutella lokkede også. Alt var velanrettet og lækkert. Veltilpasse og glade gik vi direkte i spaen, hvor et par timer hurtigt fløj afsted i velværens tegn.

Når kroppen næres, løftes sindet

Kurhotel Skodsborg er mere end wellness. Her næres kroppen og sindet løftes, når arkitektur, natur og velvære går hånd i hånd. Stedet har en særlig ro og rummelighed – og et ophold her føles som en ferie. En pause, man måske ikke vidste, man havde brug for – før man fik den. Én ting er sikkert: Man rejser fra Kurhotel Skodsborg lettere, gladere og mere rolig. Det er utroligt, hvad et døgn kan gøre!


Skodsborg Strandvej 139 · 2942 Skodsborg www.skodsborg.dk

Related Articles